To ostatnie bardzo fajne! podoba mi sie. Wkradl sie tylko refleks w oku ktory mozna wystemplowac.
Wersja do druku
To ostatnie bardzo fajne! podoba mi sie. Wkradl sie tylko refleks w oku ktory mozna wystemplowac.
tak, świetne ostatnie!
Przedostatni portret, otulona futrem twarz, bardzo mi się podoba.
Ostatni niestety nie. Przesadzona, sztuczna, PSowa głębia wygląda bardzo źle.
Krzysiek ta głębia nie jest PS-owa!!!
Tak rozmył obiektyw! Ja lekko rozmyłam cerę na twarzy korzystając ze starego tutoriala Willowa i nie ma to absolutnie zwiazku z głębią która jest efektem prawdziwym!
Nie gniewam się :grin:
W zasadzie jak robię zdjecia obiektywem do portretów (85 mm) to głębia ostrości potrafi być bardzo mała, np jedno oka jest ostre a drugie już lekko nie- nawet jak robię na wprost. To zdjęcie o którym rozmawialiśmy- to ujęcie z góry, stąd im niżej tym mniejsza GO.
Pozdrawiam :grin:
Zabrałam się do solidnej pracy, koniec z robotą na szybko i jestem zadowolona z efektów, mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu :)
No proszę, jak napisałaś że użyjesz softboxa to pomyślałem: będzie się działo :) No i jakie fajne fotki mamy :)
BTW: W poście powyżej (#2147) mamy blisko siebie miniaturki mamy i córki: nie wyprzecie się siebie :cool:
Może poproś teraz żeby Tobie zrobiła portret nowym sprzętem?
za zielono po prawei,a szczegolnie PG.Ten atramentowy PD-to tak bylo?
modelki są już tak wyeksploatowane, że niedługo rzeczywiście sama będę sobie zmuszona robić zdjęcia :wink:
To pawda, starsza podobna do mnie sprzed nastu lat :wink:
Mirku zakupiłam softboxa, ale nie mam jeszcze tła, więc materiał na zdjęciach przyjmował różne kolory w zagięciach