Tak, one właśnie w tej pozycji:-)
Wersja do druku
Dzięki Panowie! :)
One ten teges i w tej pozycji ćwiczyły też synchroniczne latanie z miejsca na miejsce :grin:
277. Tu już na jasnocie purpurowej :)
Załącznik 221891
278. Much na deser :grin:
Załącznik 221890
Te ładnie pokazane motylki to chyba bielinek kapustnik, ich gąsienice to zmora upraw kapusty. Będąc brzdącem ratowałem uprawy babci zbierając te gąsienice.
Chyba jednak bielinek bytomkowiec :)
279. Wczoraj i dziś musiałem wyławiać żyworódkę z oczka wodnego, nie wiem co jej do łba strzeliło :roll: Dzisiaj już prawie dogorywała, położyłem na kamieniu i dłuższy czas dochodziła do siebie zanim zniknęła w krzakach.Załącznik 221918
280.
Załącznik 221917
...a że niby z Bytomia? :-P
Może złapała jakiegoś wirusa? (to ostatnio modne)
To by też tłumaczyło sytuację, która wydarzyła się kilka dni temu u mnie. Zauważyłem Holly (kot-członek rodziny) dziwnie czatującą obok oczyszczacza powietrza w sypialni. Podniosłem go (oczyszczacz nie kota) a pod nim były dwie zwinki... Do tej pory nie wiem czego tam szukały... może świeżego powietrza? :wink:
Dzięki za odwiedziny :)
281. Zorzynek rzeżuchowiec,od tygodnia biegam za nim i dopiero dziś pozwolił się sfotografować :grin:Załącznik 221942
282. Odorek rabarbarowy na dokładkę :grin: (odorek zieleniak na liściu rabarbaru)
Załącznik 221941
283. Pasikonik młody :)
Załącznik 222012
284. Darownik przedziwny
Załącznik 222011
Widzę, że u Ciebie sezon na makro już w pełni rozwinięty. Przyjemne zdjęcia, ładne, dopracowane kadry, technicznie też bez zarzutu.
Dziękuję bardzo! Miło czytać takie słowa od mistrza makrofotografii :)
285.Pada :)
Załącznik 222054