Zajefajne!!! Mam dwie rolki tej Delty 3200 na jakieś fajniejsze wyjście na miasto ale ostatnio za bardzo w pieluchach siedzę...
Wersja do druku
Zajefajne!!! Mam dwie rolki tej Delty 3200 na jakieś fajniejsze wyjście na miasto ale ostatnio za bardzo w pieluchach siedzę...
To co tutaj wkleiłem to jest ze średniaka.
Teraz z małego.
Tmax 100, Pyrocat HD
To oko wyszło świetnie:)
Dzięki za dobre słowo ;-)
Joga na Hudsonie
Tmax 100, Pyrocat HD
Poćwiczyło by się :).
btw. wuzetu chyba nie spotkałeś się jeszcze ze złym słowem na tym forum :)
Mam jeszcze dwa pytania odnośnie OM10. Kończę już pierwszą rolkę testową i zastanawiam się nad prawidłowym wskazaniem światłomierza. Przysłona w obiektywie jest cały czas otwarta na maksa i dopiero gdy wciskam spust migawki chcą zrobić zdjęcie to wtedy się przymyka. Zastanawiam się czy to tak powinno być bo na chłopski rozum powinna przymknąć się od razu żebym wiedział z jakim czasem naświetlam. Coś jest nie tak czy może za każdym razem gdy nie robię na pełnej dziurze mam wciskać przycisk podglądu głębi ostrości na obiektywie żebym wiedział z jakim czasem naświetlam.
Drugie pytanie: po naciągnięciu filmu ruszając korpusem w przód i w tył słyszę jak coś przeskakuje właśnie w miejscu gdzie znajduje się naciąg. Wydaje mi się że aparat naciąga prawidłowo ale to przeskakujące coś nie daje mi spokoju.
I to jest jak najbardziej normalne, pomiar i podgląd sceny odbywa się przy maksymalnie otwartym obiektywie. To przecież cecha każdego obiektywu z automatyką przysłony:) Z tego co pamiętam, jak przez mgłę, to chyba wczesne zenity pracowały na roboczej przysłonie.
Podgląd, jak sama nazwa wskazuje, służy do tego żebyś sobie zobaczył odkąd-dokąd będziesz miał ostro... i tylko do tego.
Tutaj niestety nie wiem, w jedynym manualnym korpusie jaki teraz mam nic mi nie lata:)
Dzięki za odpowiedź, trochę mnie to uspokoiło ale dalej nie wiem czy czas jaki aparat pokazuje mi w wizjerze jest identyczny z czasem z jakim aparat naświetli klatke.
Tmax 100, Pyrocat HD
Tmax 100, Pyrocat HD