Nie tylko kompakty upiększają zdjęcia. Mikrusy w trybie iAuto dają czasem taki kolorystyczny odlot, jakby się człowiek naćpał :) Lustrzanki traktują jpegi bardziej neutralnie.
Wersja do druku
Nie tylko kompakty upiększają zdjęcia. Mikrusy w trybie iAuto dają czasem taki kolorystyczny odlot, jakby się człowiek naćpał :) Lustrzanki traktują jpegi bardziej neutralnie.
Witam !
Bardzo ogolnie napisales o roznicy w jakosci zdjec "lustro-kompakt" a chyba nie zdajesz sobie sprawy z postepu technicznego w rozwoju w obecnych kompaktach.
Tutaj nie chodzi o statystyczny tani prosty kompakt z tamtych czasow ale o bardzo dopracowane urzadzenia gdzie uzyskowana jakosc
obrazu "wtedy" a "dzis" to jak dzien do nocy ;)
XZ-2 ma mala matryce ale w proponowanej przez Olka konfiguracji zestaw "matryca-obiektyw" daje wysokiej jakosci obraz, ktory dla wielu
przypadkow nie ustepuje lustrzance.
Pisze to jako uzytkownik lustrzanek, bezlusterkowcow i kompaktow ;)
Pozdrawiam
Nie chce mi się z Wami gadać. Chyba wezmę XZ-2 i E-520, pstryknę parę fotek i będę zadowolny, niezależnie od tego, którym aparatem je robiłem :p
Wczoraj Panie w biurze rachunkowym zaczęły do mnie mówić "panie starszy", więc to pewnie z tego wynika.
Odbiegając od tematu czy kompakt czy lustro dziś doszły mi 2aku hahnella do xz-2 się ładują i zobaczymy co są warte ;-)
Nie tajemnica otóż 42 zł za sztukę a kupiłem bo w MM widziałem po 99 ;-)
Nie chce być nieskromny, ale mój wątek to tylko fotki z XZ-2: https://forum.olympusclub.pl/threads/91357-Moje-EKSZETY