multiply (w trybach ściemniających) - to chyba skrótem Shift + Alt + M...piszę chyba bo używam paint shop pro x2 a tam jest po prostu "pomnóż"
na szybko wrzuciłem swoją wersję :-)
Wersja do druku
multiply (w trybach ściemniających) - to chyba skrótem Shift + Alt + M...piszę chyba bo używam paint shop pro x2 a tam jest po prostu "pomnóż"
na szybko wrzuciłem swoją wersję :-)
Serdecznie dziękuję, wiem o czym mówisz, choć nie próbowałam.
Przećwiczę :wink:
Pozdrawiam i zapraszam :grin:
Dziś zostałam szczęśliwą posiadaczką małego softboxa. Wrzucam prawie "na gorąco" pierwsze próby. Jutro pobawię się z obróbką.
Chętnie posłucham wskazówek doświadczonych kolegów. :grin:
ostatnie dobre ale czegoś mi brakuje...
Jeszcze taka interpretacja ..
pierwsza wersja o niebo lepsza-niepotrzebnie tak mocno szopa uzylas
hej :)
Mirek ma racje. W pierwszej wersji brakuje podkreslenia glebi kontrastu i jasnosci oczu. Zrobilas to w drugiej wersji, ale niekonsekwentnie bo jedno jest jasniejsze od drugiego. Najlepiej oddzielnie powtórzyc zabieg na białko jak i na zrenice, zeby ktoregos nie przepalic.
Zdjecie jest fajowe, nie trzeba przy nim duzo grzebac, prosta maska wyostrzajaca na standardowych ustawieniach dla portretu wystarczy
Pozdrawiam:)
Świetny portret. Anna Karenina jak malowana. Przepraszam ale takie miałem pierwsze skojarzenie patrząc na miniaturę w galerii.
Szczere gratulacje dla obu dziewczyn (pani fotograf i modelka).
A jakie są standardowe ustawienia dla portretu?
Niekonsekwentnie zadziałał PS ale to mnie nie tłumaczy :wink:
nie rzuciło mi się w oczy,
mam jakąś swoją wizję i próbuję ją zrealizować ,kiedyś trafię w 10- tkę :wink:
Dziękuję Wam, pozdrawiam :grin:
p.s. Grzesiek, dziękuję w imieniu obu pań :wink: młodsza była bardzo zbuntowana, bez stawiki za godzinę sie chyba już nie uda :wink::lol: