Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?
To wszystko już jest w najnowszym kompakcie Nikona. Jeśli GH3 chce zabłyszczeć, musi oferować coś nowego! ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzynka97
W Lumixie GH3 będzie: zdalne sterowanie z iPada, iPhone lub innego urządzenia z systemem Android; WIFI, a w tym usługi takie jak: Cloud (tworzenie kopii zapasowych), integaracja z serwisami www (facebook), drukowanie bezprzewodowe). Z mojego punktu widzenia to mniej lub bardziej potrzebne bajery. Nie są to "wielkie oczekiwania i nadzieje" tylko duch czasu / wygoda użytkowania. "Wielkie oczekiwania" u forumowych pianobijców to "nadzieje" na body ze wszystkimi możliwymi funkcjami w niskiej cenie lub jasne/szybkie/ostre/idealne szkła za grosze.
Chodziło mi o to że pianobijcy nigdy nie kupią tego czego tak podobno pragną, zawsze będzie ZA drogo lub ZA duże lub ZA zielone lub ZA słone. Oni nie stanowią targetu.
A więc wszystko jasne, choć czarne. Na ten rok, w limitowanej - czarnej - wersji, Oly pokaże tylko 12/2.Teraz nie ma już żadnego "ale".
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
To nie są dziury w matrycy. Te "czujniki" to zwyczajne piksele, które pełnią rolę pomiaru AF. W czasie naświetlania normalnie rejestrują obraz.
O, to ciekawe. Jakbyś miał link do jakiegoś sensownego artykułu o tym to proszę podrzuć. Jestem ciekaw jak to zrobili.
Cytat:
Zamieszczone przez
sando
O, to ciekawe. Jakbyś miał link do jakiegoś sensownego artykułu o tym to proszę podrzuć. Jestem ciekaw jak to zrobili.
też przyłączam się do prośby
Cytat:
Zamieszczone przez
2ev
Jak narazie w FOTOit G5 wołają 4499zł :shock:. Już się boję ile będą chcieli za GH3!
Na rumorsach piszą o GH3 + 14-140mm: 1700 euro :mrgreen:
Ponieważ moje pierwsze spotkanie z OM-D nie zachwyciło mnie- ze względu na tzw ergonomię- w tej chwili mam G2+ 14-150. Jeżeli doczekam nowej puszki, która będzie dobrze obsługiwac obiektywy małego i dużego E- to będzie moja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Ponieważ moje pierwsze spotkanie z OM-D nie zachwyciło mnie- ze względu na tzw ergonomię- w tej chwili mam G2+ 14-150. Jeżeli doczekam nowej puszki, która będzie dobrze obsługiwac obiektywy małego i dużego E- to będzie moja.
Mam podobnie, obrazek jest super ale jak się wciska podgląd zdjęć i Fn1 to do dziś nie wiem:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Pożyjemy - zobaczymy :)
Całe szczęście, że to już tylko 2 tygodnie z małym +.