Co ty się dziwisz. W Europie są wyższe podatki (choćby po to żeby sponsorować Grecję albo Cypr). 1USD=1EUR.
Wersja do druku
Posiadalem om-d przez dwa miesiace, od miesiaca mam x-pro i pozwole sobie na nieco inna opinie o af w tych aparatach. Om-d wyraznie wygrywa z Fuji w dobrym swietle, w ciemnosciach roznica ta tylko sie powieksza na korzysc Olka. Niemniej jednak Olympusa oddalem (z zalem bo z zalem ale jednak) a Fuji zostaje.
A jak to wyjaśnisz:
https://www.youtube.com/watch?v=1eidsGrvXSo ? :)
Nie wiem co miał przypięte Olympus, ale mój z 12-35 w takich warunkach jest nieporównywalnie szybszy.
Ja p....le ale wyświetlacz w X-E1 laguje.
Luke przyspieszy ci odświeżanie na tylnim imaginatorze za 3...2...
Widzialem, z tego klipu wynika, ze Fuji ostrzy szybciej, co rozmija sie z moim osobistym doswiadczeniem. Moze roznica w uzytych szklach? Z Olym mialem 20/1.7, 25/1.4, 45/1.8 i 12/2.0. Z kazdym szklem om-d wygrywal z Fuji, przewaga byla najmniejsza przy zestawie om-d+25/1.4
Dlaczego jedno szklo jest na f6.3 drugie na f5.6 w tym tescie, juz pomijam kat widzenia i maksymalna swiatlosile szkiel?
Wg. mnie wcale szybciej nie szybciej to fuji ostrzy, wrecz przeciwnie.
pozdro
Ja tego typu "testy" omijam szerokim łukiem ale zwróciłem na tym filmiku uwagę na kwadracik AF w OMD. Dlaczego on się pojawia tylko przy wciskaniu spustu? Tak jest zawsze czy to jakieś specjalne ustawienie?