257
Załącznik 156562
https://forum.olympusclub.pl/attachm...hmentid=156562
Ta fotografia została wyróżniona w FM Września 2015r.
Wersja do druku
257
Załącznik 156562
https://forum.olympusclub.pl/attachm...hmentid=156562
Ta fotografia została wyróżniona w FM Września 2015r.
Dzięki za wyróżnienie :) Dziś pierwszy robaczek z własnej 60-tki :) nic nadzwyczajnego, bo i na robale się nie szykowałem już no i wiało dość dziś.
301
Załącznik 160485
lekko nadrobiłem zaległości w oglądaniu.
gąsienice różnej maści są rewelacyjne, no i motylki rzecz jasna również.
widać co cię kręci poza górami
Gratulacje nabtku, teraz juz nie bedziesz mial prawa narzekac na jakosc, no chyba ze sam zawalisz sprawe ;)
pozdro
Pierwszy tegoroczny robal, nic nadzwyczajnego, pora taka że robale ruchliwe i płochliwe są. Ale miałem chwilę czasu w końcu, niestety znów do końca tygodnia będę miał inne zajęcie i z focenia nici.
302
Załącznik 170621
Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz. :wink:
Spoko, mrówki to trochę wyzwanie dla mnie jest, ruchliwe, małe ale będę z nimi walczył. W końcu coś się uda ;)
Zapewne :)
Chyba na następne spotkanie z mrówkami wezmę trochę miodziku... Może wtedy zatrzymają się chwilę w tym ich biegu... :)
Masz już debiut tegoroczny i to niezły.
U Ciebie sezon rozpoczęty:grin:, to miła wiadomość. Czekam z niecierpliwością na kolejne kadry, mrówki też kiedyś chciałem rozpracować, ale to ruchliwe bestie, trzeba im dużo czasu poświęcić.
Dokładnie, a ja dziś tylko 2 zdjęcia zrobiłem, na drugim mrówki już nie ma...;) szybka była
Widzę, że zostaliście przymusowymi dawcami krwi... ;)
Dziś postanowiłem mimo pogody (kiepskiej) wyjść rano i poszukać jakichś obiektów... Słabo było niemniej dwa znalazłem.
303
Załącznik 171102
304
Załącznik 171103
Dzięki oczywiście za odwiedziny i wpisy wszystkim zaglądającym :)
304 zdecydowanie bardziej mi przypadl do gustu :)
pozdro
Jeszcze dwa obrazki z dziś, staram się opanować szkiełko, dopasować jakieś ustawienia aparatutak by na sezon robalowy coś już umieć :)
305
Załącznik 171135
306
Załącznik 171136
dajesz radę, robale ładnie wychodzą :)
Dzięki za odwiedziny. Wiem że te foty to nic nadzwyczajnego, ale dla wprawy i poprawy trochę pokombinowałem przy 303 i 304
303a
Załącznik 171183
304a
Załącznik 171184
Dobrze kombinowałeś :), a nadzwyczajne foty będą jak światło dopisze :)
Mam nadzieję, dlatego teraz kiedy się da będę łaził focić, niestety chrzanią mi się sanki a na razie kaski na nowe nie będzie. Majowy wyjazd trochę zasobów finansowych pożarł był. Muszę liczyć że jakiś czas wytrzymają bo przyzwyczaiłem się do wygody jaką dają.
Przyroda dopiero zaczyna się budzić po tej niby zimie, dodatkowo aktualne ochłodzenie wszystko spowolniło, ale efekty z wyjścia są, 303. podobało mi się bardzo, niestety jak teraz pokazałeś 303a. to wcześniejsze przestało mi się podobać:grin:.
W dobrą stronę pokombinowałeś, 303a. lepsze kolorystycznie, a 304a. lepsza ostrość i kadrowanie. Widać duży postęp:).
Pozdrawiam
Po prostu, trzeba jednak obrabiać w znanych i opanowanych już programach, a nie kmbinować...
Nie wiem co się stało, bo napisałem dwa słowa i post zniknął :roll:
Ale do rzeczy - mrówek mi się podoba, a nowy obiektyw widzę że sprawdza się wyśmienicie :)
Byłem i dzisiaj, słonko zaświeciło :) od razu przyroda zareagowała pozytywnie. Na razie 3 kadry coś tam jeszcze mam...:)
307
Załącznik 171303
308
Załącznik 171304
309
Załącznik 171305
Kolejne z dzisiaj. Trzy kadry jednego oblecha ;)
310
Załącznik 171370
311
Załącznik 171371
312
Załącznik 171372
Okropne :)
rozkręcasz się :) na 307 robal ma jeszcze chyba na sobie jakiegoś pasożyta