Wspaniałe historie przedstawiasz, chłonę każde z tych zdjęć jak najlepszy rarytas. Serdecznie pozdrawiam :)
Wersja do druku
Wspaniałe historie przedstawiasz, chłonę każde z tych zdjęć jak najlepszy rarytas. Serdecznie pozdrawiam :)
Zapraszam do przeczytania kilku wpisów na forum dziennika łowieckiego, ja traktuję to jako czarny humor:???::).
http://łowiecki.pl/dziennik/forum/pr...=20076&t=20076
Miło, ze się podoba. To może jeszcze kilka na poprawę humoru:grin:.
Śpiewająca sikorka bogatka.
329.
Tutaj wpatruje się w obiektyw:grin:.
330.
331.
Przypadkowe, spacerowe zdjęcie lecących żurawi i jednej rybitwy.
332.
Pozdrawiam
Dużo ciekawych informacji z życia ptaków, podpartych pięknymi zdjęciami.
Ostatnie zdjęcie wyszło jak teatr cieni - super :)
Sikorka wabi amanta :-P, żurawie piękne. :mrgreen:
Zdjęcie z żurawiami kapitalne!
Przypadkowe, spacerowe żurawi bardzo fajne, reszta też ciekawa :)
332 - znakomite. Gratuluję.
Musisz kupić do czatowni selfie sticka. :)
Świetnie uchwycone!
Piękne zdjęcia. Podobają mi się zdjęcia sikorki :-)
wiedziałem, że jak zaglądne to się nie zawiodę :) Kszyk Rycyk Sikorki i Żurawie -wszystkie super i podparte konkretną wiedzą! czekam na więcej :) pozdrawiam
Sikoreczka piekna.
Miło, że się podoba, dziękuję.
Dobra myśl:mrgreen:.
Skoro sikorki się podobają to może jeszcze raz w innych okolicznościach.
Z języczkiem podczas połykania wody, przy poidełku.
333.
Przed kąpielą.
334.
W poszukiwaniu pokarmu.
335.
Przemoknięta po deszczu.
336.
Pewnego razu przed czatownią pojawiła się zaprzyjaźniona kura bażanta.
337.
Niestety była bardzo blisko i nie zmieściła się cała w kadrze. Przydomową czatownię najczęściej odwiedzają drobne ptaki, taki olbrzym jest zawsze dużym zaskoczeniem, kiedy pojawia się przed obiektywem.
338.
Wpatruje się w obiektyw.
339.
Podczas suchej kąpieli.
340.
Pozdrawiam
Sikorki jak i kury pierwsza klasa :)
Sikorka świetna. :mrgreen:
Bażantka dostojnie prze na szkło. :mrgreen:
Na ostatnim myślałem, że bąka siarczystego puściła, aż ziemia zadrżała. :roll::shock::mrgreen:
Zdjęcia jak zwykle....a bażancica wpatrująca się w obiektyw najbardziej mnie urzekła :grin:
Dla mnie najlepsza seria z Siewkowcami, potem kapiaca kura, ale sikory tez niczego sobie.
Tez mam gdzies na dysku z ostatniego wypadu sikoreczki ;)
pozdro
ech smaka zrobiłeś - bo skoro przed kąpielą jest - to miałam ogromną nadzieję że i w trakcie coś się znajdzie :)
juz nie raz mówiłam że uwielbiam ptasie kąpiele w Twoim obiektywie
niemniej jednak sikorki zwłaszcza ta z jęzorem ;) i kury - głównie ta dym robiąca - podobają się bardzo :)
Nie będę chwalić, skoro nie lubisz ;) Do zaprzyjaźnionego wątku przychodzi się ot tak, posiedzieć, posłuchać, wypić coś dobrego, czasem w coś pograć...
P.S. Rycyki uwielbiam (z cudzych zdjęć, nigdy nie widziałam na żywo) ale kojarzę je jakoś tak... pomarańczowo. To od pory roku zależy, czy samiec/samica, a może światło?
Sikorki i kura bazanta kapitalne.
Sikoreczki piękne. Na 334 - super.
Kury też mniodzio.
Pozdrawiam.
sikorki super,
a ta kura na 340 w dynamicznym kadrze - rewelacyjna
zazdroszczę możliwości posiadania przydomowej czatowni:grin:
Dziękuję za odwiedziny:).
Ale z Was żartownisie:-P.
To pokazuj czym prędzej, Twojej czubatki cały czas zazdroszczę:).
Będą jeszcze kąpiele, zapewniam:).
Cieszę się bardzo, że wpadłaś.
Dobrze kojarzysz kolor rycyków, zwłaszcza latem samce przybierają bardzo intensywną, pomarańczowordzawą barwę piór i dzioba, dodatkowo poranne lub wieczorne światło podkreśla ten kolor.
---------- Post dodany 01-02-16 o 00:10 ---------- Poprzedni post był 31-01-16 o 23:22 ----------
Dzisiaj wracam z błotnistą zasiadką. Kolejnym siewkowcem jest sieweczka rzeczna, ptak ściśle związany ze środowiskiem wodnym.
Zdjęcia poniżej pokazują młode osobniki, nie widać tu jeszcze czarnej barwy w upierzeniu.
341.
Podczas czyszczenia piór.
342.
Ich długie nogi przystosowane są do energicznego biegania, płoszą w ten sposób owady i chwytają je tuż nad ziemią.
343.
Z takim upierzeniem sieweczka bardzo dobrze się maskuje, może stać zaraz obok, a i tak ciężko ją dostrzec.
344.
345.
Zaniepokojona delikatnie popiskuje.
346.
347.
Pozdrawiam
kolejny słodziak :D
po zdjęciu ptaka z króciutką szyjką na 341 a zwłaszcza widocznej potem na 343
fota 342 powaliła mnie totalnie - toż to żyrafa normalnie ;)
347, 342 i 346 - podobają się najbardziej :)
To że zdjęcia cudne to się powtarzał nie będę. Doceniam za to trud i cierpliwość włożoną w leżenie godzinami w czatowni. W zimnie, błocie i wilgoci. Acz dzięki temu możemy oczy cieszyć pięknymi zdjęciami.
Bardzo cieplutko pozdrawiamy - Bodzipy dwa :)
sieweczka to malutki ptaszek. poza tym bardzo ruchliwy, szybki i zmieniający błyskawicznie kierunki.
tym większe brawa za dobre, czyste kadry.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo.
Nie pamiętam, może już pisałem, ale właśnie największą przyjemność sprawia mi leżenie w błotku, sam na sam z ptakami. Jest to niesamowite przeżycie jak podlatują i siadają przed obiektywem lub na nim. Do niektórych gatunków można nawet mówić, wcale nie uciekają, za to bardzo ładnie pozują, wsłuchując się w nasz głos. Wiele zasiadek kończyło się bez zdjęć, bo np. z powodu polowania ptaki bały się przylecieć, zawsze było to dodatkową motywacją do kolejnych zasiadek, a zdjęcia... to taki produkt uboczny:wink:, często zgrywam je do komputera dopiero po kilku tygodniach:mrgreen:.
Dziękuję, Migotka również pozdrawia.
Jeszcze odnośnie popiskiwania sieweczki, ona to robi bardzo delikatnie, głównie w celu poinformowania innych ptaków o istniejącym zagrożeniu, ryczenie by jej i tak nie pomogło:grin:.
Szybkie chodzenie opanowały do perfekcji:grin:, ale zawsze jest ten odpowiedni moment kiedy zastygają w bezruchu np. podczas toalety, chociaż takie biegające też ładnie wychodzą na zdjęciach:-P.
Dzisiaj jeszcze raz sieweczka rzeczna.
348. Zainteresowana obiektywem.
349. Czyszczenie piór.
350.
351. Przyłapana na bieganiu.
352.
353. Spogląda na swoje sterówki.
354. Ze smakołykiem w dziobie.
Pozdrawiam
Na obserwowaniu tych współczesnych pierzastych dzikich dinozaurów można pół zycia spędzić, a Twoje zdjecia tylko to udowadniają i obrazują trochę.
poranna pogoda dopisała, bohater się spisał i Muminek to wykorzystał
najbardziej podobają mi się skrajne kadry 348 i 354
Kolejna wspaniała uczta!