tym lepiej :)
Wersja do druku
tym lepiej :)
489 piekny widok.
Więcej jest po stronie Doliny Pięciu Stawów gdzie jest więcej cienia i jak zwykle pod Bula Pod Rysami. Jeszcze niedawno było go znacznie więcej ale szybko topniał w deszczu i na ciepłym wietrze. Do rekordów daleko, w czerwcu 1962 na Kasprowym były 2 metry śniegu :shock:
Znowu na "orlej perci" jakieś zniszczenia:http://portaltatrzanski.com/aktualno...nt-orlej-perci
Gdyby się kolega albo ktoś inny wybierał to trzeba będzie zwiększyć uwagę na szlaku :)
A na "Granaty" też mnie ciągnie... :mrgreen:
tylko uważać tam na Orlej - proszę !!!
bo cholerstwo straszne jest..
ja ją popodziwiam z oddali i na zdjęciach innych (przynajmniej póki co)
Mnie też kusiła, ale od czasu Kościelca... hmmm, za stary jestem. Płaskie to mogą być robale, ja wolę być wypukły :roll:
Dzięki za serie!
Odnośnie wejścia na Mnicha to na sam szczyt może dosłownie wciągnąc TOPRowiec przewodnik, a trudności jak na Orlej, ale bez drabinek.
Czekam na kolejne fotki i czuje, że pora wrócić pochodzić po górkach.
Ja na Kościelcu to się ze....łem :roll:
A ja mam taką ciekawostkę - zmasowany atak na "Mnicha"
Doliczyłem się tam 16 osób :)
Załącznik 150449
Fotka oczywiście moja, marnej jakości ale coś widać:mrgreen:
Jeszcze kilka (ostatnich by zbyt nie przynudzać) fotek ze szlaku od Morskiego na Szpiglasową Przełęcz i okolic. Trasa łatwa, przyjemna (zimą duże zagrożenie lawinowe) i piękna krajobrazowo, pogardliwie nazywana Ceprostradą :grin:. Co ciekawe w Dolince za Mnichem była kiedyś kopalnia Szpiglas, wydobywano prawdopodobnie antymon i syderyt (żelazo). Staw Staszica podobnie jak Mnichowe należą do stawów okresowych, wysychajacych. Tym razem wody było na tyle dużo, że częściowo zalany był szlak na Wrota Chałubińskiego.
491. Zadni Mnich
Załącznik 150477
492.
Załącznik 150478
493.
Załącznik 150479
494.
Załącznik 150480
495.
Załącznik 150481
496. Kawałek Morskiego Oka i Czarnego Stawu pod Rysami
Załącznik 150482
497.
Załącznik 150483
Ceprostrada ... należy mieć nadzieję że asfaltu tam nie wyleją :mrgreen: . Piękna trasa poza tym, piękne malownicze widoki, fotki wyszły super :)
Tatrzansko w pelnym sloncu..
Piękne widoki. :roll::mrgreen:
Piękna trasa i cudne zdjęcia. Gratulacje :)
496 -
czy ten górny nie przelewa się do dolnego ? :roll:
Jakby tam podłubać trochę na zboczu :twisted: .......... Ale była by piękna katastrofa..:grin:
Zdjęcia świetne!!!
Taki byłby fajny na samym czubku - http://www.digart.pl/zoom/1962339/WC...rzepascia.html (pod Rysami, słowacka strona)
wejdziesz, spojrzysz w dół i od razu zesr... się ze strachu :mrgreen:
jak można się skupić w takim kiblu:roll:
aaaa, górskie kadry jak zawsze..
na 496 widać tę wielkość gór
Krakman ma rację, przekop trzeba zrobić. :wink:
A widoki świetne, przyjemnie się ogląda w fotelu. :mrgreen:
Tak a'propos Krakmana i przekopu to był jeden taki debil co o tym myślał. Więcej - chciał zrobić sztuczne jezioro w buli przed Myślenickimi Turniami. Czemu to ludzie mają czasem nasrane i nie zabełtane ? :shock: