Też mi się bardziej ta druga podoba. Świetne kolorki :roll:
Na pierwszej tak jak mówi igorra olytalibowie
troszkę za bardzo się rzucają w oczy i rozpraszają uwagę :wink:
Wersja do druku
Też mi się bardziej ta druga podoba. Świetne kolorki :roll:
Na pierwszej tak jak mówi igorra olytalibowie
troszkę za bardzo się rzucają w oczy i rozpraszają uwagę :wink:
Świetnie naświetlone, ładna jakość zdjęcia, panoramka miła dla oka
pzdr
Obie dobre. :grin:
Jestem za pierwszą, jest dynamiczna, piękni ludzie i sami amatorzy focenia :)
Druga jest wyprana z emocji, ot taka sterylna bez zarzutu :)
Jednak pozwolę sobie zauważyć pewne niedociągnięcia :-P
Program do sklejania panoram sobie nie poradził (lub był niewłaściwie ustawiony- może na projekcję perspektywiczną?) i w dolnych narożnikach zbyt rozciągnął obraz. Widać to zwłaszcza na skrajnych głowach w PD. W LD to rozciągnięcie jest mniej widoczne (drzewa) ale mam wrażenie, że coś jest nie tak. Stempel?
Kolory jednak i chmury super :grin:
Na początku dzięki za opinie. Halmuth przed Twoim okiem nic nie umknie a szczególnie na tej z ludzikami. Za bardzo chciałem mieć jedno i drugie. Stepel też był ale tylko dlatego, ze po lewej była czerwona tablica informacyjna i ten kolor zbyt przykuwał uwagę więc go panie ten tego. Melodie ze zlotu w Kielcach jeszcze w głowie grają więc widoki jakie mieliśmy z wycieczki do zamku w Chęcinach w formie panoram raz jeszcze.
Piekne panoramki zrobiles Wiejo.
Z ostatnich trudno mi sie zdecydowac na jedna, poniewaz kazda przedstwia cos innego i kazda cos w sobie ma.
Ciekawe kadry i piekne kolory. Czego jeszcze mozna chciec. :grin:
Tym razem pierwsza i trzecia, choć w trzeciej widziałbym więcej dołu.
Mam wrażenie, że wszystkie lekko nieostre :roll:
Super - szczególnie 2 i 3.
Pozdrawiam.
ladniutkie wszystkie, szczegolnie 2 i 3 :)
no ale z ostroscia takze moim zdaniem cos jest nie tak:roll:
Ładne panoramy ;)
Pozdrawiam
Ostatnie panoramy to skład co najmniej pięciu zdjęć i aby zmieścić to obraz zdegradował się stąd chyba ta kiepska ostrość. Dzięki za wizyty a dla odmiany od widoczków Martynka na wesoło w dwóch odsłonach podczas nieudolnych prób portretu.
Bardzo fajny pomysł z ramą :)
Dwie rzeczy, które mi nie odpowiadają- zielony zafarb i światło blendy na twarzy modelki.
Pomysl z rama fajny, ale stepelkiem bym pojechala po tym haczyku na gorze.
O kolorach juz wspomnial Helmuth, a ja jeszcze moze dodam Wiejo, ze cos mi z jakoscia tez nie tak.
Tak czy inaczej, w takim plenerze i z taka modelka warto dalej probowac :grin:
Panorama4a - bardzo piękna. Portrety fajne. Choć motyw z ramą chyba odrobinę oklepany, tonie szkodzi. Sam kiedyś spróbuje zrobić taki motyw.
Z ramą fajne :wink: a na drugim pd razu rzuca się w oczy to nienaturalne światło na modelce, ładny plener! :wink:
Czym składasz panoramy?
Moje doświadczenia z Huginem są pozytywne, nie zauważam większego (niż oczekiwany) spadku ostrości. Wieczorkiem wrzucę (jeśli pozwolisz) panoramkę z Kaczyna - dla porównania.
Obiecana panorama - 5 zdjęć "z ręki", sklejone do 8500x2500 pix., zmniejszone i ostrzone do netu. W rogu fragment 1:1, bez ostrzenia.
Całość obejmuje niemal 180 stopni w poziomie.
Załącznik 34795
Portretowe w ramce to spontaniczna improwizacja podczas grila u znajomych. Przypadkiem wchodzę do garażu a tam ramka, po chwili ładny zachodzik, obok u sąsiada przydomowy łan żyta żal było nie spróbować. Za blendę pracowało sreberko po czekoladzie bo nic inngo nie było pod reką. Ceat, dzięki, że nie czekałeś na zaproszenie i wstawiłeś bardzo fajną panoramkę. Dzieki temu, że byłem tam jestem pod wrażeniem solidności jej wykonania w tym trudnym do panoramowania miejscu. Odpowiadając przy składaniu panoramy posługuje sie od niedawna modułem programu Elements 8. Sporo w nim automatyki i jak na moje poczynania trzymając w jednym ręku aparat w drugim szarą połówkę Cokina dał radę. Z tą ostrością jest tak, że chciało by się policzyć np. dachówkę, zobaczyć nr rej auta ale to po tak znacznym zmniejszeniu jest raczej nierealne. Korzystając z okazji dwa leśne kwiatki i jeden kształt.
Z ostatniej wrzuty trzecie jest bardzo fajnie. tak przyjemnie wzrok wędruje wzdłuż :)
303 bardzo fajna, ale idealna jak dla mnie by była gdyby uciąć troszkę góry i dołożyć ( ;) ) troszkę prawej.
a mnie bardziej ta pierwsza (panorama ) :) ale ja się nie znam i pod innym kątem oglądam :)
a z Martynek - ta z ramką jest super :)
z ostatniej serii - woda
Dzięki za wizyty. Ostatnio trochę pogoda dopisała można więc było wyruszyć w plener i tak trafiłem na leżącą przy drodze dolinkę w promieniach zachodzącego słońca.
Pierwsze najlepsze. W ostatnim przeszkadza mi to drzewo po lewej.
Masz naprawdę wiele wspaniałych widoków :)
Okolicy tez zazdroszcze.
Dla mnie najlepiej drugie, pasuje mi to swiatlo do takiego widoczku.
Wszystko fajnie gra.
Malowniczo ;)
Takie widoki to piękna sprawa :) pierwsze najbardziej mi odpowiada :wink:
Pierwszy widoczek piękny bardzo. A ten trzeci jakiś trochę za zielony...
Wiejo, jak zwykle bajkowe widoczki i bardzo uspokajające, można by rzec kojące :grin:
Gdzie Ty znajdujesz takie klimaty?
Zastanawia mnie czy gdybyś przykucnął przy drugim, to słońce miałoby szansę wpaść przez gałęzie... Dwa pierwsze bardzo ładne. :)
Ale piękne zapodałeś widoczki. Kolory soczyste, ale nie przesadzone. Bardzo mi sie podobają wszystkie, a najbardziej dwójeczka za flary czy bliki od słońca. Podoba mi się to bardzo. Gratuluję świetnych fotek
A mnie 1 i 3 bardzo "pasuje".
Pozdrawiam.
bardzo mila dla oka dolinka, ladnie pokazana:)
Wg mnie z ostatnich to Martyna z ramki! bez dwóch zdań ;-)
Pozdrawiam
Kaz
Helmuth odnosnie koloru to przyznam się że balansuję trochę na linie, brak mi w tej kwestii wyrobienia dlatego każdą fotke obrabiam w kilku wariantach i po pewnym czasie decyduję się którą zamieścić. Poza tym dziękuję za odwiedziny. W kwestii kolorów zamieszczam jeden plenerek oraz samotny maczek.
Widoczek bardzo fajny, niskie światło ładnie podkreśla rzeźbę terenu. Zastanawiam się nad dołem- albo cała pozioma dróżka albo bez niej :roll:
Natomiast maczek trochę jak dla mnie ma płytką GO, za dużo dołu a za mało góry, brak jakiegoś błysku światła i jakiś taki wstydliwy :-P Mógłby pokazać coś więcej niż tylko plecy :grin:
Ale za to ładnie rozmyte tło :wink:
Uwielbiam Twoje widoczki Wiejo :!: Gdzie Ty znajdujesz takie tereny :grin: uciełabym tylko kawałek dołu żeby z prawej strony nie było widać drogi :)
Jeśli masz więcej fotek z tego miejsca chętnie obejrzę :grin:
pozdrawiam
Dawno mnie tu nie było, bardzo przyjemnie się zrobiło w wątku.
W zasadzie poprzednicy napisali pod czym się podpisuję, wracam jeszcze do potrtretów Martynki - bardzo fajne, ciepłe zdjęcia, zarówno z ramką jak i bez, ze wskazaniem na to drugie. Proszę o więcej.