To tak na szybko, z jpg-a.
Oryginał i dwa ze zmienioną jasnością. Z RAW-a można by pewnie więcej "wycisnąć" :wink:
Wersja do druku
No witam witam, wreszcie tu wpadlem z wizyta, sadze ze 2 i 3 (4- fajna abstrakcja ale... nie)
PS: Po pseudoo HDRze zdecydowanie lepsze choc wystarczyloby sie pobawic wyostrzaniem i kontrastem (chyba)
To i ja coś od siebie dorzucę:
Załącznik 43366
Generalnie chodziło o to samo co helmuth'owi tyle że bez nasycenia kolorów.
I same drzwi i okno bez naruszania ściany:
Wow, Dzięki :):):) Bardzo fajne te Wasze przeróbki, nawet nie mogę się zdecydować która najlepsza ;)
Aj tam, aj tam! Najlepsza ... każda jest inna. :grin:
No i dla Ciebie nie?:grin:
Tak, każda inna i każda mi się podoba :)
Bardzo fajne ujęcie, a po przeróbkach Helmutha i Saboora (tej pierwszej) jeszcze ciekawsze. :grin:
Mirek, no wiedziałam że dasz rade :grin: dwójka przemawia :wink:
Skoro mialo byc "pojechane" to oczywsicie drugie w wersji Mirka jest odjechane na calego. :grin:
I o to chodzilo.
Na dzisiaj kolejne próby zmagania z portretem. Wszelkie uwagi i poprawki mile widziane gdyż dla mnie to dziedzina fotografii dosyć odległa ale uczę się :grin:
Modelkę masz wypasioną, bardzo pozytywne emocje z tych fotek emanują :) Mi się podoba!
pzdr
Dla mnie najlepsze ostatnie. :)
Trochę za żółte i miękkie światło ale ja się nie znam na tych sprawach :wink:
Siemka Iga!
125 z miśkiem trochę przyciasno z prawej, ale buzia bardzo naturalne emocje przedstawia.
128 rządzi
125 oraz 128 jak dla mnie...(z misiem uroczy portrecik)
Dziękuję za odwiedziny. Swiatło mogło by być lepsze tylko nie mam lampy :roll:ta była taka zwykła biurkowa...musze się przyznać :eek:
ja najbardziej lubie serie z telefonem :) Mirek podoba mi się Twoja propozycja, w ogóle o tym nie pomyślałam :grin:
Modelkę masz kreatywną - pierwsze i drugie - to taka wprawka do czarów?
Ostatnia zblazowana - super. Kolor ciekawszy od BW.
Fajne ciepłe zdjęcia - tylko skąd na tych portretach tyle niebieskiej poświaty?
Pozdrawiam AP.
Modelka naprawdę dobra, w ogóle nie wstydzi się przed obiektywem, bede próbowała to wykorzytac jeszcze lepiej :wink:
Moze i czary bo akurat wtedy telefon zadzwonił :razz: Na niektórych zdjęciach niebieska poświata możliwe ze z okna które mogło dawac tam swiatło a na pierwszym podkręcone kolorki...:grin:
Super masz modelkę ;) Dawaj więcej ;)
Portret z misiem (125.) jak dla mnie z najlepszy, chociaż mina na 126. też jest świetna. :grin:
"Do mnie gada" 123:wink:
Pozdrawiam.
Widzę, że każdy ma swój typ :wink:
To jeszcze jedna seria z tej sesji- ostatnia :wink:
Może ma ktoś przy okazji pomysł jaką lampę można kupić do domowych eksperymentów ? w takiej rozsądnej cenie :grin:
130 oraz 134 najbardziej do mnie przemawiaja.
Dla mnie 132 ale w kolorze i z całą szczotką do włosów w kadrze :-P
Jeszcze 134- modelka jest taka naturalna :)
Fajne są te foty i myślę, że na wiosnę na dworze pokaże się dopiero potencjał tej modelki. :) Będzie ciekawsze światło i szerzej można będzie spróbować. Tak sobie prorokuję. :)
132 własnie tak niefortunnie tą szczotke skadrowałam :eek:
hehe światla sie nie boję ale jakos rzeczywiscie ciemno, nawet przyciemnialam ...:wink: Twoja wersja przejrzysta, ładna :wink:
czekam, niecierpliwie czekam na wiosne ale nie nadchodzi :???:
Dzisiaj zdjęcia z małej wycieczki na Nosal :)
Tatry w zimowej aurze :grin:
Ależ kapitalnie. Ależ zazdroszczę!
Ehh! A prima sorte, a piąteczka-marzenie. Cud, mniód i orzeszki!!:grin:
Ladne widoki pokazalas... to tak na koniec zimy.Fotki swietne.
To i ja swe 5-10 groszy wcisne.
Co do ostatnich portrecikow corci to zwracaj uwage na pojedyncze niesforne wlosy na czole-pozniej trza to dlubac w programie,mi to osobiscie np przeszkadza troche.:wink:
A jesli chodzi o krajobraz to bardzo ladnie,ale(ja zawsze mam jakies ale-nie badz zla)Moze pozbac sie tej lekkiej sinoniebieskiej mgielki.Ja wiem,powietrze nie bylo zbyt klarowne,przydalby sie filtr,ale dlubac pozniej mozna,zeby poprawic-czy to lepiej bedzie dla fotki czy gorzej to juz kazdy sobie sam oceni.
O np tak.
Mirku delikatnie z niebem przegiąłeś.
Zdecydowanie :)