całe stado nad Krakowem
Załącznik 104127
Wersja do druku
całe stado nad Krakowem
Załącznik 104127
Wcale mnie to nie zdziwiło, zwłaszcza po mojej przygodzie z kawką. Wyszedłem sobie oto na balkon zapalić papieroska (tak byłem głupi i kiedyś paliłem) i jeszcze nie zdążyłem odpalić gdy coś z krzykiem przywaliło mi w głowę. Najgorsze było to że kawka kilka krotnie powtarzała ten sam manewr i choć już byłem przygotowany na kolejne ataki to z papieroska zrezygnowałem. Okazało się że nad moją głową na rynnie siedział młody podlotek i to on był przyczyną desperackich ataków ptaka.
Brawo lisi, piękne wrzutki :)
Powracamy do naszych czarnych przyjaciół :wink:
Tym razem przyjrzymy się "bliżej" małemu gawronowi.
Gawlik został uratowany z kocich pazurów po tym jak to za szybko opuścił swoje rodzinne gniazdko bo myślał, że potrafi już latać :)
Niestety przeliczył się ale w porę go znalazłem.
Ha, z jednej strony uratowałeś mu życie :D, z drugiej strony strąciłeś go na ostatnią pozycję w stadzie.
Śliczny ptaszor, trochę jakiś lekko wkurzony. :-D
Jak na małego gawlika to miał strasznie donośny głos. Faktycznie na drugim zdjęciu ma trochę poddenerwowaną minę :cool:
Ale był bardzo grzeczny i zapewniam Wszystkich, że doszedł do formy i odleciał.
Z ostatniego rejsu :-)
na dorszach byłeś?? płyniesz i ptaków nie ma. jak chłopaki patroszą rybki to nie wiadomo skąd są ich dziesiątki.:)
pierwsze bym wyprostował, a wszystkim dodał światła
Wyszedłem przed chwila na balkon, szkoda, że nie mialem czasu zmienić obiektywu na dłuzszy ;)
Załącznik 104299
Dorwał gołębia ? :)
nie bardzo umiem zobaczyć co tam się dzieje na trawie. rzeczywiście szkoda tego obiektywu
Dokładnie dopadł gołebia, który po chwili mu zwiał.
Tak byłem na dorszach których juz praktycznie nie ma :-(
co do pierwszego to chodziło mi własnie o ten zwis . Co do światełka masz rację ale dodałem bez obróbki sa jakie są
Kris, w Bronowicach na Widoku.
Ok 10 lat temu wypuścili parkę, żeby "zredukować" ilość gołębi na osiedlu.
Też mam swojego ptaka. A jak się przyjrzeć to dwie twarze można zobaczyć ;)
Groźne oko ma ;)
Te wredne wróble tak mają ;)
To prawda ;)
Może pawia udaje ?
Na pewno nie puszcza :D
Wróbelek ładny :) choć groźnie spogląda. :D
Trochę drobnicy ;) :)
3 i 7 - mbsz- świetne.
Pozdrawiam.
Ronin, fajne kadry, gdyby jeszcze słonce było z drugiej strony :cry:
Witam ponownie.
Dorzucam gołąbka z Chełmna :wink:
nie wiem czy to u mnie taki odbiór, może od zmniejszania zdjęć, ale wydaje mi się że ostrość gdzieś uciekła