To ja mam takie, z 2005. Robione z Kasprowego. Wtedy miałem HP PhotoSmart 315 z matrycą 2MPix i kartą 32MB :D
Załącznik 104316
PS.
Jak nie chcesz cudzych fotek w wątku, to napisz, usunę.
Wersja do druku
To ja mam takie, z 2005. Robione z Kasprowego. Wtedy miałem HP PhotoSmart 315 z matrycą 2MPix i kartą 32MB :D
Załącznik 104316
PS.
Jak nie chcesz cudzych fotek w wątku, to napisz, usunę.
Czyli ten róż, fiolet na foto 179 (i nie tylko) to wskutek złej obróbki się pojawił. Mirka wersja ta z "tabasco" bardziej mi się podoba.
Jak widać i z matrycy 2 MPix całkiem dobre zdjęcie można uzyskać pomimo, ze producent specjalizuje się bardziej w drukarkach niż aparatach.
To była moja pierwsza cyfrówka :) I errata, fotka jest z 2003 :)
Ja akurat bym wybrał coś pomiędzy obydwoma wersjami Mirka, może dał trochę mniej nasycenia pomarańczu. W rzeczywistości odcień jest też mniej pomarańczowy, bardziej w kierunku słomkowego, w niektórych miejscach różowego. Przy przymglonych, zaniebieszczonych i płaskich zdjęciach trzeba zawsze znaleźć jakiś kompromis w obróbce, ideału osiągnąć się nie da, przegiąć łatwo i nieraz to mi się zdarza :grin:
Ale te dwie wersje się nie różnią nasyceniem koloru tylko wyostrzeniem, druga bardziej wyostrzona. No ale mogę się mylić...(tu autor obróbki musiałby sie wypowiedzieć). W oryginalnym pliku jaki wstawiłeś tez nie widzę tych różowo-fioletowych barw. Bardziej w jasny brąz wpadają.
Cos w ten desen??Załącznik 104320Czy w ten?Załącznik 104321
Kurde.Znowu dwie wersje.
No właśnie o to wyostrzenie mi chodziło - takie pomiędzy, szczególnie na szczytach gór.
Ta ostatnia wersja bliższa naturze ale mniej efektowna, więc ostatecznie jest się nad czym zastanawiać (dlatego asekuracyjnie pisałem że "może" bym dał mniej nasycenia :grin:).
Ten prawdziwy kolor, o którym pisałem to tak naprawdę widać dopiero z bliska, z daleka niebieska mgiełka robi swoje :grin: