Odp: alnico - szwarc, mydło i powidło
Z tej serii najbardziej podobają mi się 90 i 93.
90 za piękny bałagan, 93 za klimat.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Aż wróciłem do tytułu bo myślałem, że do Ahutty trafiłem a tu Twoje tylko, że nasze stołówki :). Fajny ten kurczak z 84 :)
Się kolega pod temat podpiął :D Co nie zmienia faktu, że dobrze mieć porównanie, bo potem można wybrać, czy chcemy pochodzi i pooglądać bardziej lajtowo, czy większy extreme.
Na zakończenie turystycznego tematu Szczelińca Wielkiego parę fotek (z) punktów widokowych.
Szczeliniec liczy sobie 919 m n.p.m. czyli go gigantów się nie zalicza.
Najfajniejszy, najrozleglejszy widok mamy z punktów umieszczonych od północnej strony - koło schroniska, z platformy widokowej na szczycie ponad drzewami i w pobliżu Małpoluda. Od strony południowo-wschodniej widok rozciąga się głównie na pobliski Karłów i Kotlinę Kłodzką.
Tamtejsze krajobrazy podziwiali m. in. król Prus Fryderyk Wilhelm II, Johann Wolfgang Goethe oraz John Quincy Adams (prezydent Stanów Zjednoczonych). Poświęcono im tablice pamiątkowe w pobliżu schroniska.
Powietrze było zamglone szczególnie od strony północnej, ale postarałem się coś tam z fotek wydobyć ze skutkiem jaki widać poniżej.
99.
100.
101.
102. powrót
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
101 jest niesamowite.
No dokładnie. Od razu skojarzyła mi się platforma widokowa nad Wielkim Kanionem.
ps. Nie byłem :cry:
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Tamtejsze krajobrazy podziwiali m. in. król Prus Fryderyk Wilhelm II, Johann Wolfgang Goethe oraz John Quincy Adams (prezydent Stanów Zjednoczonych).
zapomniałeś dodać - no i gulasz oczywiście
kapitalne tereny
czy 100 to okolice NIEBA ??
a widoki jak na 99 i 101 do diś mam przed oczami :)
(99 Ci totalnie fajnie wyszła - mi tam wyszło byle co ;) )
No tak, zapomniałem oczywiście Gulasz :grin:, trzeba będzie tablicę ufundować :).
No i oczywiście nasza Admirałowa Edorka, wieść niesie że wtedy to nawet piekło zamarzło :mrgreen:
100 faktycznie z Nieba, widok w kierunku przeciwnym do Małpoluda.
99 mocno obrabiana, pierwotnie na horyzoncie niewiele było widać.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
No tak, zapomniałem oczywiście Gulasz :grin:, trzeba będzie tablicę ufundować :).
Albo popiersie jakieś na ten przykład https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1375205389 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
padłam
szczene z podłogi zbieram
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
padłam
szczene z podłogi zbieram
Tez Ci wylata?.Kurde kleju wiecej trza dawac.