Trawomyszka super :)
Wersja do druku
Trawomyszka super :)
Myszka śliczna! Gratulacje i szacunek za to, że poza typowymi dla Afryki dużymi ssakami potrafiłeś zauważyć w niepozornej myszce szansę na zrobienie świetnego zdjęcia.
Panowie, dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za odwiedziny i komentarze :)
83. Struś czerwonoskóry (Struthio camelus), a właściwie strusie. Dużo strusi :D
Wracając z safari wzdłuż wyschniętej okresowej rzeki Huab w Damaralandzie w Namibii, kierowca wypatrzył rodzinę strusi. Ja niestety nic nie widziałem na tle drzew w wieczorowym półmroku. Spodziewałem się pary dorosłych z kilkunastoma młodymi, jak to najczęściej ma miejsce. Kiedy kierowca podjechał bliżej strusie wybiegły na otwartą przestrzeń a mi szczęka spadła na podłogę. Nigdy nie widziałem tak licznej grupy strusi. Później na zdjęciu doliczyłem się ponad 100 sztuk młodocianych strusi.
Załącznik 206666
Mi to wyglądało na młode strusie :). Nie słyszałem nigdy o tak licznych strusich haremach za to wiem, że strusie organizują coś w rodzaju przedszkoli. Za Wikipedią: U strusi kilkanaście, kilkadziesiąt młodych (z kilku lęgów) przebywa pod opieką kilku lub jednego dorosłego ptaka.
No to za harem :mrgreen:.