Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
128. Natomiast ta jest zrobiona zasadzie przesuwania się od prawej do lewej :)
Załącznik 76181
Trochę łapy mi zgrabiały :D
Szkoda.Mogles od lewej do prawej.Mialbyc cos nowego,a tak powieliles innych.Kazdy dzis to od prawej do lewej-normalka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Szkoda.Mogles od lewej do prawej.Mialbyc cos nowego,a tak powieliles innych.Kazdy dzis to od prawej do lewej-normalka.
Bo to było z myślą abym szybciej do odpalonego samochodu potem trafił bo tam cieplutko było :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Bo to było z myślą abym szybciej do odpalonego samochodu potem trafił bo tam cieplutko było :)
Dobrze, ze zdążyłeś, w końcu seria zdjęć była do zrobienia, że o przedkomputerowej mitrędze nie wspomnę...
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
o przedkomputerowej mitrędze nie wspomnę...
Apz o tym mówisz? ;)
127A.
Załącznik 76183
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
N;). Jan_S, Yamada ma rację, że nawet te foty ze spaceru nie są normalne bo z góry robiłem je z myślą jak tu najpaskudniej pokazać to, że żona wygoniła mnie na spacer w taką szarawicę hihi :) ale z drugiej strony masz rację co do kadrów oraz z tym, że z tego zdjęcia z drogami krzyżującym się w x można coś więcej wyciągnąć :). Dawno już je wyrzuciłem z karty aparatu ale przerobię z tego co jest tutaj w wątku :)
To zdjęcie z drogami na krzyż - w wersji z winietą - jedno z ciekawszych od Ciebie. Dużo lepsze od tych tanich wygibasów w szopie - wybacz szczerość.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
... dzisiaj dotarłem do planety Uniwerkowo i wylądowałem w mieście BUŁ'a (czytaj Bibliotek Uniwersytetu Łódzkiego). Postanowiłem ją obfocić ...
Bardzo wdzięczny obiekt :)
120- troszkę więcej dbałości o symetrię i byłby doskonały kadr (a może jeszcze pozbyć się tego fragmentu po prawej, psującego symetrię? :roll:). Obróbka nie bardzo mi podchodzi.
125- świetnie pokazany szczegół.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
To zdjęcie z drogami na krzyż - w wersji z winietą - jedno z ciekawszych od Ciebie. Dużo lepsze od tych tanich wygibasów w szopie - wybacz szczerość.
Nie mam czego wybaczać bo ja się nie gniewam, piszesz to co uważasz i bardzo fajnie i mnie to bardzo pasuje:). Czasami coś wrzucę normalniejszego no ale ja lubię te z szopy wygibasy no i też nadal będę je uskuteczniał :)
2 załącznik(ów)
Helmut co do 120 to zgadzam się z Tobą w 100% i wiem to od samego początku no prawie od samego początku bo dopiero w samochodzie je przejrzałem jak łapy ugrzałem ;). Zdjęcie przy okazji sobie powtórzę lecz jak będzie cieplej bo gdy je robiłem to akurat odwoziłem żonę na uczelnię była godzina jakoś po 8 rano i -13 stopni a ja nie za ciepło ubrany. Przy tym zdjęciu już miałem lekko łapy zgrabiałe oraz robiłem je dodatkowo na ugiętych kolanach, patrząc z ukosa na ekran a i tak nie udało się w kadrze złapać narożników budynku no i myślami byłem już w ciepłym samochodzie. Pewnie lepiej wyszłoby z ziemi ale nie mam uchylnego ekranu. Przy obrócę w domu próbowałem jakoś nadrobić te niedociągnięcia symetrii ale ta nie symetria dolnego trójkąta w połączeniu z tą środkową rynną jest trochę ciężkawa do obejścia no i dodatkowo próbując wywalić tą lampę na tym trójkącie stwierdziłem, że nie warto bo jednak coś dodaje do tego zdjęcia. Efekty i próby prostowań mnie osobiście nie zadowalały więc zostawiłem zdjęcie jak jest i koniec końców stwierdziłem, że ograniczę się jedynie do moich dramatycznych/ciemnych tonacji, ponieważ je lubię. No i fakt, że może trzeba było wywalić prawą stronę ale jak powtórzę zdjęcie to wtedy to zrobię ;). A co do 125 to wczoraj się dopatrzyłem byka, którego odwaliłem przy dodawaniu nieba ale skoro to zdjęcie tu jest to niech już takie zostanie ;)
Poniżej miniatury ordżinalesów :)
Dodając te miniatury tak zauważyłem, że moja obróbka w przypadku 125 dodatkowo uwidoczniła tą nie symetrię dolnego trójkąta ale co jak co nadal sam obróbka jak obróbka mi osobiście się podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
znaczy się wypracował swój styl :)
Da mu ktoś plusa w moim imieniu? bo ja nie mogę :(
dałem :)
Świetnie tę BUŁ-ę obfotografowałeś.
A "wariacje" - znakomite.Gratuluję i pozdraawiam.