Niemiecki miniaturowy okręt podwodny typu Biber z londyńskiego Imperial War Museum.
Załącznik 108251
Wersja do druku
Niemiecki miniaturowy okręt podwodny typu Biber z londyńskiego Imperial War Museum.
Załącznik 108251
Muszę poszukać może coś się tutaj nada z moich zbiorów.
Pora reanimować wątek! :) Rozpoczynam przegląd sprzętu z zakończonego kilka dni temu salonu IDEB w Bratysławie. Na początek pistolety czeskiej firmy ČZ z miejscowości Uherský Brod.
Załącznik 118449
Kontynuacja broni strzeleckiej zakładów ČZ prezentowanej na tegorocznym IDEB-ie : na samej górze 5,56mm karabinek CZ-805 BREN A2, poniżej 9mm pistolet maszynowy CZ SCORPION EVO 3 A1, na dole dwa 9mm pistolety - z lewej CZ P-09, z prawej CZ P-07.
Załącznik 118587
Dopiero teraz znalazłem ten wątek - pzreczytałem z zainteresowaniem cały i będę regularnie zaglądał:-)
A żeby nie bylo, że tylko czytam a się nie udzielam - pokażę inny, niestety gorzej zachowany egzemplarz Bibera - ustawiony obok bunkra Eperlecques (dawna wytwórnia ciekłego tlenu i baza rakietowa w północnej Francji). Zdjęcia wykonane 10 lat temu - w maju 2004 roku:
I jeszcze kilka niewybuchów bomb lotniczych - bunkier był intensywnie pombardowany przez Aliantów latem 1944r i później... jeszcze raz w styczniu 1945r (wtedy Amerykanie testowali na nim nowe typy swoich bomb lotniczych):
Zapraszam też do wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...ia-z-historią - powstaje tam właśnie relacja z wyjazdu na którym zrobiłem te zdjęcia - jest tam też sporo zdjęć militarnych zabytków - a chyba nie ma sensu drugi raz wstawiać tych samych zdjęć tutaj.
Bardzo mi miło, że jest kolejna osoba na forum zainteresowana militariami. :) Tutaj zawsze mile widziane są wrzutki innych, w związku z tym możesz wstawiać takie zdjęcia, których jeszcze nie pokazywałeś do tej pory.
Kolejny przedstawiciel broni strzeleckiej na IDEB-ie 2014 - 7,62mm karabin automatyczny FN SCAR-H belgijskiej firmy Fabrique nationale de Herstal.
Załącznik 118902
7,62mm karabin automatyczny HK417 D20 niemieckiej firmy Heckler & Koch z Oberndorfu na tegorocznym salonie IDEB.
Załącznik 118956
IDEB - c.d. Tym razem austriacki 9mm pistolet Glock 17 oraz włoska strzelba samopowtarzalna Benelli M4 Super 90 kalibru 12 (18,53mm).
Załącznik 119036
IDEB '14 - 12,7mm brytyjski wielkokalibrowy karabin wyborowy AW50 wytwórni Accuracy International.
Załącznik 119187