no co Ty? jak juz jechac po bandzie to cos z Hensla ;-)Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Wersja do druku
no co Ty? jak juz jechac po bandzie to cos z Hensla ;-)Cytat:
podły jest ten świat i nikt nie mówił że będzie lekko. a jak się cenią za serie eos 1d, za co tyle kapuchy niech mi ktoś wyjaśni, o ile rozumiem ceny za szkiełka to za te body nie!Cytat:
Jak się kiedyś zajmiesz profi robotą, to docenisz niezawodność, pancerność, szybkość AF jak w Nikonie, niesłychaną jakość wysokich ISO, duży bufor, mnogość akcesoriów (innych od szkiełek). Tego co oferują jedynki dla fotografów kotletowych/sportowych nie oferuje dziś żaden inny system niestety. Mogą się cenić.Cytat:
Zamieszczone przez tao
Tydzień temu poznałem fotografa, co w obrocie na sprzęt i dekoracje ma permanentnie 200kPLN. On wpadł na warsztaty Olympusa wybrać sobie lekki aparat do panoram na bomie. Przy okazji pomacał 7-14 i 35-100 i stwierdził, że też sobie kupi, to nie będzie zawsze musiał nosić ciężkiego MarkaIII ze szklarnią. Dla takich ludzi (zarabiających fotografią) wydanie pieniędzy na narzędzia nie jest problemem. Kupują narzędzia do konkretnych zastosowań i z kasą się "nie liczą".
Pozdrawiam
tak ale nikon d2xs kosztuje ok 16kpl a canon 1ds 28k. a puszki porównywalne. gdzie tu granice rozsądku bo płacić razy2 za nazwę to dość sporo.
ps słyszał ktoś o eos 2d wiem że ma 22mpx i nic poza tym. może ktoś z was wie ile to kosztuje tak z ciekawości
Nie są porównywalne. Chyba, że chodzi ci o to, że są podobnych rozmiarów zewnętrznych. Nie będę szukać znanych zdjęć z olimpiady w Atenach. Wszyscy wiemy, że jest tylko jedna firma z najwyższej półki. Przynajmniej do czasu aż wreszcie Nikon doczeka się sensora FF od Sony. Nadal jednak będzie musiał przekonać fotografów, że można konkurować nim z Canonami na polu profi. Na dzień dzisiejszy to Nikon jest po nokaucie i ja osobiście nie sądzę, by się z niego podniósł. W PL najwięksi świadkowie nikona wyprzedają system by kupić 5d do kotletów. Ot, proza życia.
ps. Nikon nie ma puszki hermetycznej co eliminuje go z wielu profi zastosowań. Chwali się co prawda uszczelnieniami, ale zaznacza, że to nie jest konstrukcja hermetyczna.
Pozdrawiam
ps. Nikon nie ma puszki hermetycznej co eliminuje go z wielu profi zastosowań. Chwali się co prawda uszczelnieniami, ale zaznacza, że to nie jest konstrukcja hermetyczna.
Pozdrawiam[/quote]
to wiele tłumaczy
Jeszcze uzupełnię:Cytat:
Zamieszczone przez tao
W B&H D2xs kosztuje $4200, Canon 1dMkIII kosztuje $4500.
Jedynie 1d MkIIs kosztuje $7000.
Nie ma jeszcze takiego aparatu. Możliwe, że będzie kilka nowych puszek Canona tej jesieni (koniec sierpnia), ale na tę chwilę wszystko co o nich wiemy, to spekulacje.Cytat:
Zamieszczone przez tao
Pozdrawiam
pytam bo widziałem w fashion tv jak robili tym foty
Opowiadasz. Nie ma bata, by wyszedł jakikolwiek przedpremierowy egzemplarz gdziekolwiek na światło dzienne. Za drogo to kosztuje, a na takim filmie to by było oczywiste, kto zawinił.Cytat:
Zamieszczone przez tao
MkIII był w testach bez oznaczeń.
Pozdrawiam
może się myle ale tak zauważyłem a wzrok mam bdb, dlatego szukałem i jak się coś takiego wpisze w google to coś wyskakuje, a że niejestem anglojęzyczny to do końca nie wiem o co tam chodzi