Odp: Kilka zdjęć z moich zbiorów
Jeśli chodzi o kwestię obróbki, zdjęcie w wątku wygląda lepiej. Najwyraźniej niedokładna praca nad skórą spowodowała wrażenie (krawędzie), o którym pisałem, szczególnie jeśli chodzi o ten magiczny trójkąt. W każdym razie, gdybyś do galerii wstawił powyższy obrazek, efekt byłby lepszy.
Inna rzecz, to kadrowanie, nad tym warto popracować i dopilnować kilku rzeczy w trakcie robienia zdjęć.
Mirek, ale ja robię na manualu ewentualnie na A i wywołuje z RAWA-a. Nigdy nie korzystałem z tych programów.
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Mirek, ale ja robię na manualu ewentualnie na A i wywołuje z RAWA-a. Nigdy nie korzystałem z tych programów.
Może musisz przejść na AF z doostrzaniem, niestety E-520 nie powiększa punktu ostrzenia. W ogóle ciężko w małym wizjerze sprawdzić gdzie ostrzy aparat..
11 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Może musisz przejść na AF z doostrzaniem, niestety E-520 nie powiększa punktu ostrzenia. W ogóle ciężko w małym wizjerze sprawdzić gdzie ostrzy aparat..
Apz ja te zdjęcia robiłem Nikonem D90 i 50mm/1.8D. Może gdzieś czasami uciekł mi focus (min. na włosy) gdyż robiłem w dość dużym słońcu. Była to moja pierwsza indywidualna sesja z modelką. Pewnie chciałem trochę za szybko i za dużo. Na dniach będę robił sesję z inną dziewczyną, postaram się przyłożyć więcej do pojedynczych kadrów. Poniżej kilka zdjęć:
141Załącznik 90215 142Załącznik 90224 143Załącznik 90223 144Załącznik 90222 145Załącznik 90221
146Załącznik 90220 147Załącznik 90219 148Załącznik 90218 149Załącznik 90217 150Załącznik 90216
151Załącznik 90225
Mnie się bardzo podobają , wg. mnie: są poprawne technicznie, kolorystyka - bajka.. Modelka... jak niżej.
Miło je się ogląda, jeśli słowo "miło" nie obraża niektórych recenzentów.
Dziewczyny nie zmieniaj tak szybko - ta jest OK!!!:wink:
To jesli na sesji masz za duzo swiatla.To przyslaniaj,Ludzie od blend,zaslon niech wspolpracuja z Toba.Albo filtry zakladaj,obiektywy zmieniaj.A jesli w podgladowkach widzisz na lapie,ze cos nie tak to powtarzaj ujecia.Skoro placisz to wymagaj a nie pozniej abo to abo tamto.
Za dużo zdjęć co by się do wszystkich odnieść. Podoba się 152,155,162. Mniej 154,165 i 166. Na niektórych jakby nie trafiony balans bieli (155,156,161), a może zamierzone...
Sukienka panny młodej na części zdjęć przepalona zbytnio. To całkiem nie moja działka ale jak na pierwszą sesję jest całkiem dobrze mz.
Krzywo :wink:
A poważnie:
Na 152 i 165 brakuje mi trochę miejsca z prawej. 156 tło mi się nie podoba (te takie kwadraty).
162 tło takie sobie, przykadrował bym tak żeby nie było widać rogu stołu.
163 - przeszkadza mi ten kieliszek.
Reszta bardzo fajna bez uwag.