Tzn. ISO zmieni, ale nie w szybkim menu, tylko trzeba wejść do głównego i tam grzebnąć. Ale to zajmuje kupę czasu.
A co do S30 - Beskid Mały i Beskid Niski - no jest okazja na fajne piwo :)
Wersja do druku
Tzn. ISO zmieni, ale nie w szybkim menu, tylko trzeba wejść do głównego i tam grzebnąć. Ale to zajmuje kupę czasu.
A co do S30 - Beskid Mały i Beskid Niski - no jest okazja na fajne piwo :)
Może najpierw trzeba ustawić małe ISO, a potem włączyć RC ?
Jam mam nadzieję, że to całkiem realny scenariusz, ale takie 2.8-3.5 (rez-peak na 5.6) oczywiście naleśnik. To fajnie by się wpisało w dostępną dla wszystkich szklarnie Oly. Takie szerokie 17/2.8 za $250 max (plus OJ). Inne światło z automatu by zrobiło z tego drogiego ogóra a tak byłby niesamowicie travel light zestaw: 9/4; 17/2.8; 45/1.8 plus E-PM1. Piter ostatnio empirycznie zapodał: dwie stałki robią 90% zdjęć. I to jest właśnie 28-35mm i 80-90mm.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39623740
Zrób parę fotek niepozowanych (bo wszystkie takie są do pupy), w naturalnym środowisku czarodziejki ;)
Spróbuj pokręcić się z aparatem, porób parę fotek, poudawaj podnietkę nowy szkiełkiem - uśpij czujność i zaatakuj na MFD :)
gietrzy,
rewelacyjna miarka na butli:) nie wiedzialem, ze gdzies takie daja:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Gdyby pojawił się naleśnik 9 mm f/4, jestem pierwszy w kolejce do zakupu.
Takie szkło mogło by być. Potencjał jest jeszcze nie wyczerpany. Jak takie 17 ma "pyciuteńką" przednią soczewkę, a dwunastka o wiele większą, to Olek może jeszcze wykrzesać jakieś 1.4, trochę gorsze niż Leica ale na pewno w zasięgu... 9mm f/4 pewnie by miało soczewkę jeszcze mniejszą niż 17mm :D Widać fizyka stoi po ich stronie :)
Olek to musi zacząć sprzedawać coś mini mini jako super fajny kit do PM1, pomijam, że musi też zacząć zarabiać. Średnie 2.8 (z super 5.6) za dwie i pół $tówki byłoby super a i jeszcze jedno: muszą to zrobić wg. recepty 14/2.5: korygować softem nie soczewkami (12/2) bo musi być spełniony warunek ceny, światła i rozmiaru - "my też mamy mały (drugi) pancake". System w zasadzie już jest bardzo dojrzały, w zasadzie jeszcze szkło dla Janka i można skupić się na niszowcach (9/4, 70/2, 100/2.8 macro, etc.)
ja poproszę jeszcze zoomik klasy 14-54.