Jak wyglada kwestia dostrojenia AF i czyszczenia matrycy u konkurencji? O ile wiem np. w D700 strojenia AF nie ma, a jak jest z nowszymi aparatami?
Wersja do druku
Jak wyglada kwestia dostrojenia AF i czyszczenia matrycy u konkurencji? O ile wiem np. w D700 strojenia AF nie ma, a jak jest z nowszymi aparatami?
Nie zgodzę się z Tobą. Problem jest następujący. Jeśli 2, 3 lata temu kupiłem sobie apart za ok. 2 tys zł i do tego przez ten czas dokupowałem szkiełka, a teraz chciałbym w podobnej cenie podpiąć pod to nowszy sprzęt za podobną cenę, który ma kilka usprawnień i przede wszystkim zapewnia mi kręcenie filmów, to odpowiedz mi na pytanie jakiej marki aparatu nie mogę kupić i dlaczego marka ta nazywa się na O?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Trochę nietrafione. Po pierwsze Olympus nie ma tańszych lustrzanek z kręcenim filmów. Po drugie oczywiście, że pralki nie wymieniam gdy pokaże się nowy model. Ale jeśli większośc modeli konkurencji zapewnia wirowanie, a moja marka ma tylko jeden taki model i to w dodatku za kosmiczną cenę, to wybór staje się bardziej oczywisty;)
Plener z pralką.. weeech ciężko będzie <lol>
EOT
Wszystko będzie zależało co pokażą na wiosnę i jakie szkła będą
Tylko to ze Ty bys chcial nie interesuje nikogo tylko Ciebie.Dlaczego zaznaczasz,ze w podobnej Cenie?a moze inni nie chca w podobnej cenie i ich jest wiecej,albo maja wieksza sile przebicia.Bedzie E5-podepniesz i bedziesz krecic te filmy.Nie widze zadnego problemu.Jedyny co taki,ze kazdy chce kupic sprzet najwyzszej klasy za najmniejsze pieniadze.Olympus to nie caritas-on musi zarabiac,a jak komus za drogo toz przecie nikt na sile nikogo do firmy nie przywiazal
Co do pralki-tez wchodzisz na forum pralek i narzekasz? Czy po prostu kupujesz:wink:
Mirek rozumiem co chcesz powiedzieć, ale chyba Ty nie rozumiesz mine ;)
Nie chodzi mi o sprzęt najwyższej klasy wlaśnie. Chodzi o pewną kontynuację, powiedzmy co 2, 3 lata stać mnie na puchę za ok. 2 tyś, zł, bo szklarnię dobieram sobie regularnie albo mam już wszystko czego mi potrzeba. I wydaje mi się, że więcej jest takich jak ja a nie takich co to będą przesiadać się na E-5 ze swoich e-400 czy e-500. Dlaczego Canon i Nikon dają możliwość takim użytkownikom jak ja na posiadanie coraz to nowszego i trochę lepszego sprzętu wciąż za tę samą cenę, a Oly tego nie potrafi? O to mi się rozchodzi, a nie o posiadanie sprzętu pro za cenę amatora.
Analogia z pralkami nie jest tutaj trafiona, bo nie ma szklarni. Byłaby trafiona gdybyśmy mówili o kompaktach. A szklarni nie buduje się jedną trasnakcją wymiany sprzętu.
I właśnie niby nikt na siłe do firmy nie przywiązuje ale jednak zmiana systemu to nie zmiana pralki czy nawet samochodu.
Kolega nie pisał, że E-5 powinien być za 2tys. Kolega nie chce jak to ująłeś "kupic sprzet najwyzszej klasy za najmniejsze pieniadze". Chciałby po prostu aby Olympus wypuścił też amatorską lustrzankę (z opcją filmowania).
Edycja:
Widzę, że Pietrucha już odpisał (nie odświeżyłem strony) :-P