kisi i jak ? trafiłes dobry egzemplarz ?
Wersja do druku
kisi i jak ? trafiłes dobry egzemplarz ?
W klasie EX to chyba nie zdarzają się "zbuki"?
ależ zdarzają się. Z ta sigmą różnie bywa.
Sigma jest fajna. tylko czasem sama decyduje gdzie ustawić ostrość. Ale tylko czasem, łatwo doprowadzić ją do porządku :-)
mojej sie nie zdarza ustawiać tam gdzie ona chce, tylko zawsze tam gdzie ja chcę :)
no ja musiałem wymieniać tą 30kę, pierwszy egzemplarz szybko ześwirował :)Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Ale na EXy jest 3 lata gwarancji więc nie ma stresu :)
Mam 105-kę f/2.8, też EX.
Ustawia ostrość dobrze ale gdy ma dobre światło, przy słabszym nie daje rady tam, gdzie Zuiko 14-54 nie ma najmniejszych problemów :/
Niby to samo światło :-?
moja 30tka nawet się nie zastanawia, tylko ustawia błyskawicznie, nawet jak jest dośc ciemno, ale 1.4 robi swoje
Co do mojego egzemplarza to jeszcze nie wiem bo nie mialem jak i kiedy wczoraj sprawdzić. Te kilka fotek które pyknąłem to na pełnej dziurce mogłaby być ostrzejsza. Narazie usiłuje wykluczyc BF/FF.
Jak u Was z tym szkiełkiem - od jakiej przysłony jest ostra ?
Co do łapania ostrości to nie powiem silniczek chodzi super cicho.
Zastanawiam sie jeszcze czy nie ma jakiegos firmwareu do tego obiektywu - musze pogrzebać na necie.
PS.
Ja swoja kupiłem za 1499 w Euro Agd w 30 nieoprocentowanych ratach (po 49zl) i to zadecydowało ze ją wziąłem.
nie jestem pewny, może się mylę ale ZD to chyba jedyne obiektywy w których można zmienić firmware.Cytat:
Zamieszczone przez kisi