Swift składa się z 8 liter i i jest indywidualny dla każdego banku...Zadzwoń na infolinię :wink:
Wersja do druku
Czy to możliwe że ten obiektyw nie współpracuje z telekonwenterem EC-14 ? bo na stronie Olympusa nie wymienili go w tabeli kompatybilność. :?:
http://www.olympusclub.pl/olypedia/i...onwerter_EC-14
Współpracować będzie, gorzej może być z AF.
Poszukaj bo na pewno wielokrotnie na forum było opisywane działanie z EC20, ale EC14 chyba też.
Myślę że współpracuje z ec-14 – tylko tyle ,że pewnie będzie się gubił – przy słabym oświetleniu potrafi sam wariować z trafieniem ostrości :) . W sobotę mogę sprawdzić jak to działa i z ec-14 i ec-20 .
Pozdrawiam.
ZD 70-300 i EC-20 - próbowałem taką konfigurację i stwierdzam, że nie ma sensu.
- 70-300 jest wystarczająco długi
- robi się bardzo ciemno
- na dokładkę trzeba jeszcze przymykać
telekonwerter ec-14 i ec-20 mają sens z doskonałym i jasnym obiektywem np. 50-200 i jest w galerii kilka kapitalnych zdjęć w takiej konfiguracji.
Witaj ! Tu Masz odpowiedź :
Kod:BZWBK SWIFT CODE : WBKPPLPP
IBAN - w rozliczeniach transgranicznych - w postaci:
PL 12 1234 5678 1234 5678 9012 3456
D C < ---A--- > < ---------B--------->
A - numer rozliczeniowy
B - numer rachunku bankowego
C - liczba kontrolna
D - kod kraju
Pozdrawiam
Gdyby kogoś interesowało... jeszcze dziś po południu obowiązywała ta przekreślona cena, a od niedawna jest nowa... i wydaje się atrakcyjna http://www.euro.com.pl/obiektywy2/ol...-4-0-5-6.bhtml zważywszy wciąż obowiązujący cashback...
Oglądałem ten obiektyw i nawet przez pewien czas rozważałem zakup. Jednak zmieniłem zdanie. Brakuje mu kilka istotnych elementów:
"zmotoryzowane" ręczne ostrzenie. Bardzo tego nie lubię. Co z tego że pierścień ostrzenia jest szeroki i wygodny, skoro w ogóle go nie czuję. W mechanicznym ostrzeniu wszystko jest oczywiste bo "kręci" się w określonym zakresie i łatwo się w tym rozeznać bo jest podziałka odległości. Ten mankament jest bardzo dokuczliwy w sprzęcie którego używam, to znaczy E-330, gdzie wizjer jest ciemny, co przy niezbyt jasnym, jak ten, obiektywie uniemożliwia ręczne ostrzenie. Uważam że jego jedyną zaletą jest niska cena i brak podobnego obiektywu w ofertach niezależnych producentów.
"Elektryczna" praca pierścienia ostrości to cecha większości ZD. Faktycznie wizjer E-330 niespecjalnie nadaje się do ręcznego ostrzenia i trochę mnie dziwi, że przywiązujesz taką wagę do ręcznego ostrzenia w obiektywie AF. Po pierwsze masz AF, który - o ile nie brakuje światła, nieźle daje radę w E-330. Po drugie- jeśli już ostrzyć ręcznie z E-330, to aż się prosi LV i powiększenie 10X - ten aparat jest do tego stworzony, efekty są doskonałe o ile mamy statyw i względnie nieruchomy motyw.