chciałbym przejść do treści wątku , sam mandat mam w .... ale sumienie tych Panów będzie bolało i nie mogę na to pozwolić , bo wyglądało by , że mandatam można niektórych próbować wyciszyć !
Wersja do druku
chciałbym przejść do treści wątku , sam mandat mam w .... ale sumienie tych Panów będzie bolało i nie mogę na to pozwolić , bo wyglądało by , że mandatam można niektórych próbować wyciszyć !
Pozwolę sobie otworzyć, bo minęły 2 dni i mam nadzieję, że ciśnienie opadło!
Temat wątku jaki jest, to każdy widzi i od tej chwili już proszę dyskutujących, że albo piszemy na temat, albo wcale...
Atmosfera "opadła" więc czas udzielic odpowiedzi na pytanie.
Otóż w dzisiejszych czasach w lustrzankach montuję się lustro aby ładnie klapało i dawało miły dzwięk,ktory wspaniale działa na nasze dusze i umysły.Co ciekawe producenci poszli tak daleko,że poszczegolne modele klapią inaczej,że nie wspomnę o róznicach pomiędzy markami.
Owo klapanie i wydawanie dzwięków wzmaga onanizm sprzetowy i wspomaga sprzedaż lustrzanek.
To chyba jedyne sensowne wyjaśnienie :-)
O Dzięki! O Wielka : Mysikrolik !
oczywiście , że zawsza staram się na temat.
Chyba przedwcześnie pozwoliłem sobie na żart :-(
dodam test:
dobrze zrobiony test E-30:
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse30/
również porównania z G1 (z których G1 moim zdaniem wypadł B.dobrze)
moje podziękowanie miało być miłe i bez podtekstów i proszę je tak traktować!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jeszcze co do spotkania to: z powodu szaro-brunatnej, śnieżnej aury nie odbyło się, ale jesteśmy z kolegą Jungli na pierwszy pasujący dzień z w miarę dobrym światłem, zapraszamy też kolegę Zibi1303.
Dokładnie. I z tegoż powodu imitacja dźwiękowa jest aplikowana do małpek. Lud myśli, że jak klapie, to bardziej pro. Tak samo wielu maniaków samochodowych rajcuje się takim, a nie innym dźwiękiem silnika. Spotkałem nawet takich, których kręcił dźwięk pilarki producenta x, czy y.
Lustra będą klapać nawet jeśli staną się zbędne tak długo jak długo nie będą znacznie przeszkadzać w robieniu zdjęć (niektórym już dziś przeszkadzają, ale to mniejszość;-) )
Ciekawe co Samsung wprowadzi do lustrzanek bez lustra.
Tą koncepcję spowalnia praktycznie tylko prędkość AF (Panas osiągnął tu już poziom budżetowych lustrzanek), oraz elektroniczny wizjer.
EVF Panasa to duży krok naprzód, ale pod pewnymi względami jednak poziomu OVF nie osiąga (choć pod pewnymi jest lepszy - wielkosć wizjera w budżetowej półce, czytelność parametrów).
Samsung wprowadził już do niektórych kompaktów ekrany OLED.
Może w swoim microAPS zastosuje wizjer w tej technologii?
OLED jeszcze na dobre nie weszło do produkcji. Na razie mamy małe telewizory, laptopy, niektóre komórki i kompakty z OLED-ami. Ale za parę lat wygryzą ze sklepów 42-calowe LCD (jak się zamortyzują linie produkcyjne LCD).
A za OLED czekają już następne, jeszcze lepsze technologie.
W końcu EVF będzie lepszy jakościowo od OVF pod każdym względem.
Oj słusznie prawi.
takie pytanie - może by w dziale system micro4/3 założyć wątek w którym zebralibyśmy różne linki dotyczące tego tematu - byłoby to łatwiej ogarnąć a tak gdzieś linki i czego tycza giną w wątkach?
Otwieram dyskusję w tej sprawie.