-
2 załącznik(ów)
Witam po krótkiej przerwie ;) Niestety na uczelni gonią strasznie, więc na zdjęcia czasu mało.. ale udało mi się na chwilkę oderwać od nauki i oto zamieszczam kolejne zdjęcie z Angkoru. Tym razem świątynia Ta Phrom (moja ulubiona ;) ) Zdjęcie jest o tyle ciekawe, że to chyba jedyne na którym nie ma ludzi (bez wymazywania w PS :P) Ogólnie świątynia jest bardzo malownicza przez to, że prawie w całości jest porośnięta przez różne drzewa.
EDIT:
A z ciekawości zamieszczę jeszcze oryginał zdjęcia. Powiedzcie które lepsze? Bo mam wrażenie, że ja tylko masakruję te zdjęcia w PhotoShopie :D
-
Przyznam, że oryginał bardziej mi pasi.
Albo coś pomiędzy. To na górze ma, moim zdaniem, za mocno powyciągane cienie ik zrobiło sie płaskie.
-
Dobrze byłoby gdzieś po środku. Jeśli wyciągam cienie w ps to najczęściej o 1 -2 stopnie, ale potem koniecznie trzeba pogłębić kontrast. (Oczywiście lepiej by było zrobić to na poziomie rawów) Tak z moich doświadczeń wynika. Ale są tu więksi spece:)
-
Technika jest do dopracowania i trzeba na to troszkę czasu aby nabrać pewności, za to drzewo wrośnięte w światynię jako ciekawostka swietne.
-
Jak dla mnie, z tych dwóch, to drugie lepsze. Ale faktycznie przydałoby się coś pomiędzy.
-
-
1 załącznik(ów)
A taką dziwną fotkę znalazłam w swoich zasobach ;) Z początku nic ciekawego, ale jak się lepiej przyjrzałam to zauważyłam, że to ciemne drzewo wygląda zupełnie jak jakiś potwór ;)
-
A to oświetlone ma cycki. :shock: :lol:
-
Haha! :D Nawet nie zauważyłam ;)
Jak widać, ile oglądających - tyle różnych wersji "co jest widać na zdjęciu" :D
-
1 załącznik(ów)
[44] - kolejne zdjęcie z wyprawy po Azji. Tym razem jest to już Laos - okolice Luang Prabag. Na zdjęciu małe jeziorko u podnóża wodospadu Kuang Si. Bardzo urokliwe miejsce, w dodatku można popływać w krystalicznie czystej wodzie (co jest w Laosie rzadkością - patrz Mekong :P)