...telewizorów, ale także różnych innych podzespołów, filtrów do papierosów nie wyłączając i do tego jak artystycznie zapakowane :mrgreen:
Załącznik 166257
Wersja do druku
...telewizorów, ale także różnych innych podzespołów, filtrów do papierosów nie wyłączając i do tego jak artystycznie zapakowane :mrgreen:
Załącznik 166257
To się nazywa wykorzystywać do końca zużyte przedmioty :)
Świetna ta Twoja relacja z tak egzotycznych miejsc.
To "drzewko" na podwórku - super.
Pozdrawiam.
Niesamowite wrażenie zrobiła na mnie dzielnica rybacka Saint Louis - Guet Ndar, zwiedzanie tego miejsca oddziaływuje na wszystkie receptory. Rybacy zazwyczaj wieczorem wypływają w ocean na połów ryb pięknie wymalowanymi pirogami. Choć wiosłować już nie muszą to ciągle jest to ciężka i niebezpieczna praca, ale za godziwe jak na ich warunki wynagrodzenie.
Załącznik 166266
Załącznik 166267
Załącznik 166265
Załącznik 166268
Załącznik 166269
Załącznik 166270
Załącznik 166271
Łowią za pomocą sieci? Ciekawe co tylu ludzi robi na jednej łodzi, no chyba że pracują harpunami...
Na tej ostatniej focie to tam w tle coś idzie na dno... ;):mrgreen:
nadal świetnie ! Jestem wiernym czytaczem i oglądaczem :wink:
Jak tak patrze na pirogi to tak jakbym widzial kadluby naszych Jotek (J-80 ) :-)
Ładnie kolorowe te łódeczki...
Wydaje mi się, że łowią przede wszystkim za pomocą sieci, a jest ich tylu, bo może nie używają wciągarek do sieci. Harpun na wszelki wypadek gdzieś w kącie leży, gdyby w pobliżu pojawił się jakiś "Moby Dick" :wink:
W Guet Ndar przesiąkniętym "zapachem " ryb, tonącym w śmieciach panuje od rana ruch. Sortowanie złowionych ryb i przeładunek na duże ciężarówki chłodnie, które powiozą towar do Mali i dalej w głąb Afryki. Bardzo ciężko jest tam robić zdjęcia, wszelkie próby spotykają się ze zdecydowanym sprzeciwem mieszkańców, a niekiedy wręcz z agresją. Kilka zdjęć jednak udało mi się zrobić i nie zarobić śmierdzącą rybą po karku :mrgreen:
Załącznik 166324
Załącznik 166327
Załącznik 166326
Załącznik 166330
Załącznik 166325
Załącznik 166328
Załącznik 166331