Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Znaczy wparowałeś do kwiaciarni z własnym białym tłem i lampami, bez kupowania kwiatków?
Tak bylo.Tylko z jednym malym ale.On te wszystkie kwiatki juz sam wczesniej zakupil.
A białe tło? Kojarzy mi się ze zdjęciami stockowymi. Na czarnym tle prezentują się ciekawiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Znaczy wparowałeś do kwiaciarni z własnym białym tłem i lampami, bez kupowania kwiatków?
....no nie do końca....miałem je na stanie :-D....a w kwiaciarni spędziłem bez mała 21 latek....stąd ten wątek !! ;-)
Zamknęli Cię tam bidoku :mrgreen: Ale to i tak lepiej niż ZK ;):mrgreen:
1 załącznik(ów)
Załącznik 82220
Gwiazda Betlejemska. Chciałem ją ładnie uwiecznić, bo tak elegancko się trzyma.
Potraktowałem ją wodą ze spryskiwacza i tu proszę o pomoc. Pojawiły mi się w niektórych kroplach, jakby takie białe przepalenia od lampy błyskowej. Nie angażując narzędzia korekta, czy jest jakaś recepta, aby tego w przyszłości uniknąć?
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Załącznik 82220
Gwiazda Betlejemska. Chciałem ją ładnie uwiecznić, bo tak elegancko się trzyma.
Potraktowałem ją wodą ze spryskiwacza i tu proszę o pomoc. Pojawiły mi się w niektórych kroplach, jakby takie białe przepalenia od lampy błyskowej. Nie angażując narzędzia korekta, czy jest jakaś recepta, aby tego w przyszłości uniknąć?
Jest.Nie uzywac ostrego oswietlenia.Swiatlo rozproszone,miekkie.Moze pomoze zalozenie na lampe cos co zmiekczy swiatlo.Bylo na forum od RC jakas nasadka "czar przestworzy" lub "mglisty oddech" nie pamietam dokladnie.Jakos to sie tak nazywalo.
Użyłem białego filtra zmiękczającego, ale zdjąłem z lampy plaster miodu i może to było przyczyną...
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Użyłem białego filtra zmiękczającego, ale zdjąłem z lampy plaster miodu i może to było przyczyną...
Pomysl o swietle zastanym,ekranikach odbijajacych,ocieniajacych.Blyskowe jest trudne,bo widzisz na gotowym a nie przed.Jak opanujesz zastane to wtedy mozna zabawiajac sie swiatlem pokombinowac z tzw"lizaniem cieni" blyskowym.
1 załącznik(ów)
He he, wiedziałem że jak lisi to zdjęcie z Malediwów :mrgreen:
A nenufar (chyba ?) jak zwykle piękny :D