Zdjęcia miłe dla oka, ostatnie najbardziej mi się podoba ale jest chyba ciut poruszone.
Wersja do druku
Zdjęcia miłe dla oka, ostatnie najbardziej mi się podoba ale jest chyba ciut poruszone.
Jaskinia Mroczna ma 175 m długości, 17 m deniwelacji a otwór wejściowy jaskini znajduje się na wysokości ok. 770 m n. p. m. Masyw Kornuty.
====
Mam zamiar się tam wybrać. Potrzebuję jednak pomocy. Sam nie odważę się wejść. Do Salki Wejściowej i Sali Świetlistej to nie ma problemu, natomiast do Izby Wytrzeźwień prowadzi 4 - 5 metrowy komin.
Potrzebna jest lina i asekuracja.
Poszczególne pomieszczania w jaskini mają ciekawe nazwy, między innymi: Salka Wejściowa, Sala Świetlista, Sala Grażyny, Sala Cieni, Korytarz Nietoperzowy, Izba Wytrzeźwień, Piwiarnia, Sala Naciekowa, Sala Owadzia czy Zacisk Kaczki.
Gdyby ktoś był chętny to proszę o kontakt :D
Z przyjemnością pomoglbym ci w tej wyprawie, jednak nikt nie sprzedaje tak długich llinek.
Ale czekam na zdjęcia z tych miejsc. Na pewno będą ciekawe
Nazwa jaskini nie zachęca do odwiedzin ... mam nadzieję, że uda Ci się do niej wejść i ... wyjść :wink:
Świetne, pozdrawiam,:)
Ech. Ależ mi się takie widoczki podobają. Ładne miejsce. Nie tylko zresztą to. Inne które pokazałeś też sa miodzio. :grin:
Bardzo ładne widoki. Ech, pojechałoby się w Beskid, ale pewno dopiero zimą.