ja używam Olka ZD 70-300, ZD 50 2.0 macro, ale z OMD EM10 to demonami prędkości nie będą
szkiełka to np. ZD 50 f2.0, lub OM 50 f1.8 ale do niego to musisz mieć już inny adapter na OM
Wersja do druku
ja używam Olka ZD 70-300, ZD 50 2.0 macro, ale z OMD EM10 to demonami prędkości nie będą
szkiełka to np. ZD 50 f2.0, lub OM 50 f1.8 ale do niego to musisz mieć już inny adapter na OM
To może inaczej, mam zamiar kupić ten aparat http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...B&gclsrc=aw.ds
to om czy omd? I czy przejściówka Rabbita będzie pasować? Nigdy nie korzystałam z przejściówek :/
To OMD i przejściówka będzie pasowała. Powodzenia!
Beti moja przejściówka będzie pasować, tylko zastanów się czy jest sens ją kupować. Z linka którego podałaś wynika że zamierzasz kupić aparat ze szkiełkiem kitowym 14-42, więc już będziesz je mieć to z dużego systemu nie będziesz potrzebować tego samego, ja bym sprzedał oba (14-42 i 40-150 z dużego systemu) i kupiłbym może z niewielką dopłatą kita mZD 40-150, a tak wydasz kasę na adapter na duże 4/3, będziesz miała większe gabaryty szkieł i ich praca z body będzie gorsza jak z szkiełkami micro ZD
Link wstawilam pierwszy z brzegu, chcę samo body i jasny obiektyw portretowy (marzy mi się 85mm, którego właśnie ppszukuję. te kitowe i tak będę kiedys wymieniać ale to za jakis czas, stąd potrzeba przejściówki :)
Nasuwa mi się jedno pytanie. Po co?
Co byś nie podpiął z 43 na m43 to zrobi się duże, będzie wolniej. Imho zainteresował bym się jakimiś używkami m43 albo poszukał czegoś w ciamciangu. Masz to w sensownych pieniądzach. Popatrz, poszukaj. A jak masz szkła 43, to sprzedaj.
pozdr.
R/
p.s. No i jeszcze jedno. Jakbym teraz zastanawiał się nad Olkiem em10, to wziąłbym również pod uwagę em10 mark II.
Ja też proponuję sprzedać starsze i zainwestować w obiektywy m4/3. W mikro chyba nie ma 85mm jest z za to 75mm ale bardzo drogi choć genialny.