Odp: Eddie - moje zdjecia
A dla mnie 28 naj. Tylko cz-b i jakos to symetrycznie poprostowac, wyrownac i git :P
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nooo ... chyba fotograf :-D
Złośliwiec jeden...
28 - urokliwe miejsce.
Pozdrawiam AP.
Thomasso, jest prosto. Nie jest symetrycznie, ale jest prosto - sprawdzałem :)
APZ, miejsce jest wybitne. Patrząc na te kamienice człowiek ma wrażenie, że przeniósł się w czasie. Potęgują to uczucie ogromne portrety byłych mieszkańców wywieszone na ścianach. Wcześniej też były wywieszone pomiędzy kamienicami nad ulicą. Przechodząc tamtędy czuję się jakby duchy na mnie patrzyły.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Thomasso, jest prosto. Nie jest symetrycznie, ale jest prosto - sprawdzałem :)
Przyznam rację Thomasso :-P
Ustawiłeś pionowo lewy narożnik ściany ale już prawy kładzie się w lewo. Pewnie chodziło mu o prostowanie perspektywy.
Sam zakątek, faktycznie aż się prosi o obfotografowanie, za chwilę, może zniknąć na zawsze.
Na 27. fajna latarnia na tle muru, ale MZ za ciasno i za dużo przeszkadzajek w tle (daszek/balkon, kamera i siatka).
27 podoba mi się....i jedno mnie wpienia, jak można fajną fotkę cyknąć to zawsze jakiś kabel wisi,albo kamera jakaś ;-)
Po przeciwległej stronie ulicy już trwają prace remontowe dwóch kamienic z tego ciągu. Z jednej strony dobrze, mają szansę wyglądać jak w dniach świetności. Z drugiej strony, mi osobiście bardziej podobało mi się to miejsce jako świadek nieprzyjemnej, ale jednak historii.
Kamerę zrobiłem celowo. Tak samo zresztą jak celowe jest pokazanie wszystkich trzech zdjęć, a nie tylko jednego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Po przeciwległej stronie ulicy już trwają prace remontowe dwóch kamienic z tego ciągu. Z jednej strony dobrze, mają szansę wyglądać jak w dniach świetności. Z drugiej strony, mi osobiście bardziej podobało mi się to miejsce jako świadek nieprzyjemnej, ale jednak historii.
Kamerę zrobiłem celowo. Tak samo zresztą jak celowe jest pokazanie wszystkich trzech zdjęć, a nie tylko jednego.
fany pomysł z tryptykiem, a jakby to w stylu "ORWO" zrobić?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
fany pomysł z tryptykiem, a jakby to w stylu "ORWO" zrobić?
Nie jestem szczególnie optymistycznie nastawiony do takich eksperymentów. Te zdjęcia mają przedstawiać stan dzisiejszy a nie udawać przeszłość. Natomiast będę się starał zrobić to raz jeszcze, na spokojnie, gdy palce nie będą przymarzać do korpusu :)
No i na pewno powalczę z bardziej spójną obróbką. Może jeszcze na tych zdjęciach, a na pewno już na nowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Nie jestem szczególnie optymistycznie nastawiony do takich eksperymentów. Te zdjęcia mają przedstawiać stan dzisiejszy a nie udawać przeszłość. Natomiast będę się starał zrobić to raz jeszcze, na spokojnie, gdy palce nie będą przymarzać do korpusu :)
No i na pewno powalczę z bardziej spójną obróbką. Może jeszcze na tych zdjęciach, a na pewno już na nowych.
Nie mają "udawać". W filmach ORWO, dominowała silnie magneta, i tu doskonale by pasowała do cegły, która ciut w brąz "poleciała".
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie mają "udawać". W filmach ORWO, dominowała silnie magneta, i tu doskonale by pasowała do cegły, która ciut w brąz "poleciała".
Gdyby dało się do 5D2 założyć ORWO, to by nie udawały, a tak... :)
Nie, nie, te ściany są z czerwonej cegły, dużo brązu również. Magenta tam nie będzie pasować. Ale to tylko moje zdanie.