Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Goniąc dzisiaj rowerkiem do pracy ok. 5 rano, zatrzymałem się na chwilę w pobliżu osiedla Księży młyn. Ładnie świeciło to uwieczniłem "zaplecze" byłej fabryki Scheiblera (dziś lofty)
1.a kilka dni wcześniej poniosło mnie do lasu, bo E-30 tak kusi żeby sobie nią potrenować
2.a w zakamarkach mojego archiwym znalazłem jeszcze owoc z ostatniej wizyty w Skierniewicach- zabytkowy dworzec by night, jeszcze z E-520
3.:grin:
Ty Biker widzę na ludzi zaczynasz wychodzić :)
e tam, może do ludzi:grin: tylko oni jacyś tacy...............:grin:
Chłopaki mam prośbę:
córka chciałaby zainstalować pakiet Office z wordem na nowym laptopie. Doradxcie z czego i jak, bo ze strony Microsoft jakoś nie wchodzi.:grin:
Tzn. wchodzi wersja Office 2010 (prosi o klucz)ale jako dodatek dla tych co zakupili Office 2013.
Ten dworzec z e520 to całkiem całkiem.
Sam posiadam ten sprzęt:mrgreen:
A nie myslałeś o Open Office. Darmowy program.
Fabryka Scheiblera fajna.
koronax ten dworzec bardzo fajnie w nocy wygląda, a fotka to.........bardzo delikatny HDR który fajnie uszlachetnia objekty zabytkowe. Ważne żeby nie przedobrzyć i ja sie tego próbuję nauczyć. Co do programu to na razie się wyjaśniło, zadziałał wreszcie prawidłowo wgrany Office z Windowsa zobaczymy na jak długo.
Dzięki Adam że wpadłeś. Zabudowa Księżego młyna jest dziś tak zarośnięta i gęsta, że nawet w okresie gdy dzień jest najdłuższy, nie wszędzie słońce dociera. Za drzewami na zdjęciu jest ul. Przędzalniana, rejon niegdysiejszego królestwa Scheiblera i Grohmana:grin:
Dworzec w Skierniewicach super.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Chłopaki mam prośbę:
córka chciałaby zainstalować pakiet Office z wordem na nowym laptopie. Doradxcie z czego i jak, bo ze strony Microsoft jakoś nie wchodzi.:grin:
Tzn. wchodzi wersja Office 2010 (prosi o klucz)ale jako dodatek dla tych co zakupili Office 2013.
A jaki masz Windows na tym laptopie? W zeszłym roku wraz z Win 7 był dodawany Office 2010 Starter, teraz Microsoft zmienił sposób myślenia i stara się promować Office jako usługę, więc Startera już nie ma. Najtańsza subskrypcja na wersję 2013 to 340zł za 4 lata użytkowania, ale trzeba spełniać kryteria (http://office.microsoft.com/pl-pl/university/). Może jednak zainteresuj się OpenOffice'em. Jest za darmo i większości domowych użytkowników w zupełności wystarczy.
Z tym Officem na windows 8 (taki bliźniaczki mają na laptopie) to niezła historia wyszła. Był pakiet Office 2013 ale dziewczyny nie mogły uruchomić, mimo że były wszystkie ikony. Więc go usunęły i zainstalowały jeszcze raz ze strony Microsoft. Weszło i działa(chyba na razie) sam jestem ciekawy jak długo. Tam coś mi migneło przed oczami o dacie 23 czerwca. Dziewczynom potrzebny był word do szkoły, na razie mają. Zobaczymy co bedzie dalej.
Z moja aktywnością foto ostatnio trochę słabo. Zepsuł mi się czytnik do kart CF i na razie nie mogę nic zgrać, a parę zdjątek mam. Ale teraz najważniejsza jest przędzalnia, a czytnik już sobie zamówiłem w hurtowni.
Dzięki za wizyty.:grin: