Kasprzyk , Wiejo, dziękuję za odwiedziny:grin:
kolejne z Wenecji...
Wersja do druku
Kasprzyk , Wiejo, dziękuję za odwiedziny:grin:
kolejne z Wenecji...
Ładny nie pozostawiający wątpliwości kadr skąd pochodzi. Łuki gondoli, blask wody i otaczające kamieniczki składają się na bardzo przyjemny widok.
Bardzo ładny ten ostatni kadr. Podobają mi się także portrety, choć przyznam, że pierwszy z nich "Ola m" niespecjalnie do mnie trafia. Ale jestem laikiem w tym temacie więc nie przejmowałbym się tą opinią.
Pozdrawiam
Wiejo, Grzesiek dziękuję :)
Nie mam doświadczenia w portretach, działam intuicyjnie.
Wszystkie uwagi, odczucia mile widziane.
Odpoczynek gondolierów...
Wolałabym zmienić tytuł :wink::grin::lol:
Z tymi gondolami jest tak, że moja miłość do tych przepięknych , zgrabnych, wyprofilowanych, kolorowych cudeniek jest tak wielka, że nawet najprzystojniejszy Włoch nie wpłynąłby na mojego focusa :wink:
Czy wiecie , że gondola ma jeden bok dłuższy? Dzięki temu sama skręca w jedną stronę podczas pływania :)
Stan wody bywa różny. Kiedy opada zapaszek w kanałach jest zauważalny, mnie osobiście nie przeszkadza. Jest częścią tego miasta. To jak zapach mułu nad jeziorem. Bardziej wyrazisty jest podczas pływania gondolą. Kiedy woda jest wysoka zapaszek znika.
Gondolierzy kojarzą mi się z naszymi góralami. Pewnego dnia zbieralo się na deszcz. Gondolier pyta czy reflektujemy na dłuższą czy krótszą przejażdżkę. Odpowiedzialam , że na krótszą bo pogoda nie jest dobra na robienie zdjęć i zaraz będzie padać. On stwierdził, że deszcz będzie za okolo 2 godzin, bo na razie woda jest niska. Jak się podniesie, to będzie padać. Jak powiedział - tak było.:grin:
Seria zdjęć z gondolami b. fajna. Ostatnie zdjęcie jak dla mnie ciut przy ciemne, ale kadr ma swój urok.
Gondolier świetnie pokazany!
Kadr b.dobry,troszkę więcej światła - fakt przydałoby się.
Ech,zazdroszczę Ci tej Wenecji,psia kostka. :)