Odp: Eddie - moje zdjecia
Apz, wczoraj było bardzo słonecznie i po południu faktycznie bardzo duża przejrzystość powietrza. Oczywiście, byłbym kłamcą, gdybym napisał, że zdjęcie jest obrazkiem bez niczego wywołanym z rawa - obróbka była, żeby ten kontrast dopasować po mojemu. Nie mniej, warunki były genialne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Apz, wczoraj było bardzo słonecznie i po południu faktycznie bardzo duża przejrzystość powietrza. Oczywiście, byłbym kłamcą, gdybym napisał, że zdjęcie jest obrazkiem bez niczego wywołanym z rawa - obróbka była, żeby ten kontrast dopasować po mojemu. Nie mniej, warunki były genialne.
Szkoda tylko, że tę piękną budowlę potrzeby właścicielski spaskudziły przekaźnikami , nie jest to uwaga co fotografa.
Takie czasy po prostu.
Pozdrawiam AP.
Jakie przekaźniki masz na myśli, APeZecie, te takie pionowe wąskie?
Dla odmiany takie coś, ciekawe jak się na to zapatrujecie.
26.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Jakie przekaźniki masz na myśli, APeZecie, te takie pionowe wąskie?
26.
Tak te telekomunikacyjne , na "Twoim " budynku wąskie , na "moich " kościołach okolicznych wstawiają krótki grube rury odstające od konstrukcji po 3 na wierzę kościelna , takie techno-tele-obrzydliwości.
Fajne te drzewa i zestawienie ich z prostą latarnia, ciekawe jak by wyglądało ich zestawienie z metalową szczotkowaną powierzchnią latarni. Wiem nie ten park , ale tak mi sie nasuneło...
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
... u mnie to zimą jest w powietrzu mgła i ogranicza to widoczność - u Ciebie widzę wyostrza i kontrastuje. To jak widać gołym okiem - jedna z tych licznych wyraźnych różnic miedzy miastem i wsią...:shock:
A może to nie kwestia mgły tylko "głębokości" planu?
W mieści trudniej o głęboki plan to i mniej przeszkadza perspektywa powietrzna? :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Szkoda tylko, że tę piękną budowlę potrzeby właścicielski spaskudziły przekaźnikami ...
Co tam przekaźniki., zwróciłeś uwagę na napis? :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
No nie wiem. :roll:
Światło, obróbka- tak ale sam temat?
Na 25 trochę ten budynek w tle bardzo daje po oczach. Poza tym fajny kadr.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
[...]
No nie wiem. :roll:
Światło, obróbka- tak ale sam temat?
Wiesz, myślałem podobnie przed zrobieniem zdjęcia. Najpierw było "wow, ale fajne drzewa i genialne światło", potem "e, ale drzewa?", ostatecznie jednak "cholera, a dlaczego nie?" - ostatecznie podjęta decyzja dała mi zdecydowanie więcej satysfakcji :)
Mysikrólik, jakoś tak chciałem mocno podkreślić, może i za mocno.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Co tam przekaźniki., zwróciłeś uwagę na napis? :-P
Nie nie zwróciłem - znaczy, że albo ja nie jestem spostrzegawczy ( ... starość nie radość...) albo świetnie wkomponowany. Albo oba czynniki razem...
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
... "e, ale drzewa?" ...
Zestawienie : latarnia - drzewa, owszem ale może inny kadr.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zestawienie : latarnia - drzewa, owszem ale może inny kadr.
Zależy jaki. Poszerzenie na przykład groziło wplątaniem elementów zupełnie zbędnych i raczej mało atrakcyjnych.
---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post był o 09:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie nie zwróciłem - znaczy, że albo ja nie jestem spostrzegawczy ( ... starość nie radość...) albo świetnie wkomponowany. Albo oba czynniki razem...
Pozdrawiam AP.
Starałem się :)