Dobrze powiedzane - jak wyrwała w te góry to nadążyć ciężko było, mimo że to jej pierwsza trasa w górach, pozostaje mieć tylko nadzieję, że nie ostatnia ze mną.
Wersja do druku
Zaglądnąłem :smile:, nie wpadło mi tam żeby panoramę zrobić a faktycznie można było, fajnie Ci wyszło. Trochę więcej czasu by się przydało w tej jaskini. Szliśmy z tyłu za grupą z parą anglików, co chwilę grupa na dobre znikała za co od przewodniczki parę razy otrzymaliśmy zjebkę :roll:
byle się samemu nie pokroić przy okazji :roll:
Ja miałem podobnie, ale bez zjebki.
Marysia szła przodem i słuchała przewodniczki. Ja tyłem z drugą przewodniczką. Gadali my o polityce i zarobkach. Się babka we mnie zakochała :shock: i pokazywała najciekawsze miejsca do focenia :D
Szedłeś dłuższą trasą? Chciałem nią iść ale nie było już biletów. Trochę też wkurza cena biletu za focenie, większa od normalnego biletu. Za to zaoszczędziłem na dziewczynie - kupiłem jej bilet dla dziecka :shock:, tak trochę mimo woli.
Pisałeś kiedyś o jaskini lodowej (nie mogę tego znaleźć) - chodziło o Lodową Demianowską czy Dobrzyńską? Jaskinie to niezły temat gdy pogoda gorsza.
Pisałem o Lodowej Demianowskiej. Jest kilometr wcześniej niż sama Demianowska. Pisałem też, że najlepiej jechać do niej w maju, zaraz po otwarciu - gdy lód po zimie jeszcze jest w jaskini. Teraz niestety w związku ze zmianami klimatu Demianowska Lodowa robi się zwykłą jaskinią.
O Dobrzyńskiej ktoś pisał na forum. Nie byłem, a w przyszłym roku wczesnym latem się muszę wybrać. Choć piszą w necie, że lód jest cały rok. Podobno jedyna jaskinia gdzie łyżwiarze Czechosłowaccy trenowali przez cały rok.
Co do trasy - też krótsza, i też brakło biletów. Niesamowite :)
Zajrzałam, obejrzałam, czekam na kolejne :-)
Pamiętałem o tym, że trzeba iść wiosną też, tylko nie kojarzyłem o której pisałeś. Tą Demianowską Lodową mijaliśmy po drodze, dobrze że ją sobie darowaliśmy skoro i tak tam lodu nie ma, trzeba będzie na wiosnę się wybrać.
mówisz i masz:
871.
Załącznik 179441
872.
Załącznik 179442
873.
Załącznik 179443
874.
Załącznik 179445
875.
Załącznik 179447
876.
Załącznik 179444
877.
Załącznik 179446
ładniuśkie te jaskiniaki, kozica górska też :) faktycznie szerokości gdzieniegdzie brakuje, ale znów jak za szeroko to wszystko pokrzywione.