Dwa pierwsze przyciągają wzrok :grin:
Wersja do druku
Dwa pierwsze przyciągają wzrok :grin:
360 bardzo mi się podoba. Z fajnej perspektywy zrobiłeś to zdjęcie, aż chce się tam wejść
Znowu ładnie i z klimatem jak to Bodzio napisał :) Mnie naj bardziej 361. Ładnie prowadzi wzrok.
Kopalniane ciekawe, szczególnie druga wrzuta (z tych dwuch ostatnich) przypadła mi do gustu :) . Z tej ostatniej wrzutki - pierwsze dwa, miejsce ciekawe. Ale światło to kiepskie mi się wydaje, płasko :)
Robtor faktycznie słońce zachowało się za chmurami. Dzięki wszystkim za komentarze.
Z ostatniej wrzutki zdecydowanie najbardzij podoba mi sie 360. Poza tym faktycznie, miejsce ma klimat :grin:
Byłem z rodzinką w skansenie w Chorzowie na dniach kartofla. Porobiłem trochę zdjęć.
364, 365, 366, 367,
368, 369.
Popatrz, w Twoich okolicach organizują "Dzień Kartofla", a u nas robi się "Dzień Rydza".
Co do zdjęć - widać że skansenowe, ale ładnie dopracowane i chcą się podobać :)
Bodzip jak zwał tak zwał ważne, że jest impreza.
Studnia by sie przydala w innym watku tez.
Kolejna wrzuta ze skansenu.
370, 371, 372, 373,
374, 375.
PS. Dzięki wszystkim za komentarze. Dzięki, że zaglądacie. Jak się znudzicie to dajcie znać.
Kon, w jakim wątku?
Nie nudzimy się, wrzucaj dalej :grin: Bywam często w pobliżu skansenu ale jeszcze go nie zwiedziłem więc przynajmniej na zdjęciach pooglądam.
Pod strzechą wyszedł dosyć mocno fioletowy szum (szczególnie 2 ostatnie zdjęcia), chyba zbyt mocno wyciągnięte z cieni - może lepiej było zostawić te miejsca bardziej ciemne.
alnico faktycznie jak zmniejszyłem plik i podostrzyłem to wylazł szum jak cholera. Dzięki za uwagę. W dużym originale tak nie widać ale poprawię to jeszcze.
Oglądając zdjęcia z terenów po zalanej kopalni miałam zapytać o jakieś pozostałości budynków i proszę - są :) Ciekawe to miejsce. Jest ogólnodostępne?
bufetowa, jest dostępne. Parę lat temu nawet tablice informacyjne umieścili. Jest w lesie ok. 50min pieszego marszu zaznaczonym szlakiem z Bibieli lub Żyglinka (małe miejscowości). Jak ktoś ma mapę to można z drogi dojść ok 30 min marszu. Może to plus bo nie jest zdewastowana, zaśmiecona. Jedynie natura robi swoje.
Kolejna wrzuta ze skansenu.
376, 377, 378, 379,
380,
Fajna wrzutka! Podobają mi się szczególnie 378 i następne.Pozdrawiam!
Żeby nie było, że same chaty fotografowałem. Moi synowie. Jeden nie lubi jak mu zdjęcia robię am drugi lubi. Jeden ma mało zdjęć a drugi dość sporo.
Smalczyk ze skwarkami i ogór kiszony. Mniam :D
Nie kon, na 1,2 i 4 jest młodszy ana 2 starszy (ten co ucieka jak robię foty). Każdy inny jeden je chleb ze smalcem a drugi ogórki i tak z każda potrawą.
---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------
Bodzip ja uwielbiam takie jedzenie.
Zdjęcie z ostatniego mojego plenerku. Właśnie zacząłem obrabiać
381.
Synalek z 3 wyszedł ekstra. To foto z portretowych mnie naj:)
381. Może się podobać.
Tzn. podoba mi się :)
381 - to się nazywa fotograf oswiecony ! :-)
Na poprzednich zaś fajne faktury starych drewien, jak choćby studnia.
381. idea Go oświeciła być może ;) :)
Kolejna wrzuta i kolejna z zalewu Zielona. Jakoś mnie tam ciągnie.
382, 383, 384, 385,
386, 387, 388.
Nie sądziłem, że tam są bobry. Ugryzione drzewo sfociłeś, to teraz pozostało Ci tylko jakiegoś bobra ustrzelić :grin:
Ciekawe miejsce. Z słupami można by coś pokombinować może :) , 387 najlepsze moim zdaniem :)
I "zapolować" na bobry.
Beda Zeremie ...
302, 303, 304, 305-świetny klimat i kolorki(wszystkie mi się podobają). 307 jest super-może gdyby te kamienie bardziej na PD wrzucić i miodzio :) 310 mi podeszło najbardziej z tej wrzutki.takie ciepłe kolorki :) z wakacyjnych krabów 316 najbardziej mi podeszło :) świetnie zakamuflowany między kamieniami .jaszczurki super-zwłaszcza 319. kolejna wrzutka i robal-Łowik chyba, bardzo dobry. Chorwackie pejzaże piekne-333 dla mnie wygrywa wrzutkę. następne Osoba skacząca do wody świetnie złapana. długie czasy zrobiły dobrą robotę na następnych zdjęciach.uliczki świetne i tutaj wkleje cytat Saboora "w PS jest narzędzie, pozwalające na
prostowanie i poziomowanie nieskończonej ilości linii w kadrze, to Adaptacyjny Szeroki Kąt."-mam nadzieje że się przyda :) reszte zdjęć z wakacji przyjemnie sie ogląda :) z zalewu Pogoria bardzo dobre zdjecia-ostatnie już lekko szumi ale i tak jest ok. pierwsze mniej kontrastowe ładniejsze. z kopalni Pasieki suuuper-lubie takie klimaty. budynki po kopalni też są świetne. Skansen fajnie się ogląda. A Twoi chłopcy wiedzą co dobre :) za Fazi75 trzecie jest extra :) z ostatniej wrzuty 387 naj.czekam na kolejne i pozdrawiam
Dzięki wszystkim za uwagi i komentarze. Wrzucę parę zdjęć z porannego mglistego pleneru w Świerklańcu. Zdjęcia niewielkiego kościółka.
389, 390, 391, 392,
393.
389 zdjęcie przed wschodem słońca,
390 po wschodzie ze słońcem próbującym przebić się przez mgłę.
391 zrobione przed wschodem, zrezygnowałem z koloru bo i tak go niewiele było. Starałem się nadać zdjęciu mroczny klimat.
Ostatnie dwa zdjęcia ok. godziny później tu więcej radości chciałem uzyskać.