hmm bez pompy też całkiem ładnie ja chyba wole bez niż z :-P Ale pole rzepakowe wymiata :grin: :wink:
Wersja do druku
hmm bez pompy też całkiem ładnie ja chyba wole bez niż z :-P Ale pole rzepakowe wymiata :grin: :wink:
Dzięki za odwiedziny. Ostatnio trafił mi się obrazek który przywołał z przeszłości małomiasteczkowe klipanie końskich kopyt. Miałem też okazję zobaczyć wiosenną zieloność i owe zdjęcia załączam.
Rzepak jest the best :-)
Koń fajny ale jakby nieostry :roll:
od lewej, do 1/4 kadru chyba w ogole cos nie tak z ostroscia. Wiejo, czyzby zdjecie robione 14-42?
Rzepak bajkowy! :grin:
mi bardzo podchodzi ta "zieloność" na ostatniej fotce ale ja coś mam korbę do panoramy i bardzo chętnie takie pejzaże tnę, jak poniżej;
oczywiście to jest tylko moja wersja, a Twoje widoczki są jak najbardziej na plus.
pozdrawiam
Rzepak klasa:wink: 293 ładny widoczek:)
293 przyjemnie się patrzy na obie wersje :wink: 292 nie ostre :roll:
Rzepak piękny. :) Jak ja tęsknię za takimi widoczkami. Teraz na polach już żółto, ale pogoda niefotkowa.
Przyjemne widoczki, pierwsza fotka wyszła niczym malowany obraz z 19xx roku ;)
pzdr
Tak "rzepak " podoba się ale 293 bardzo przypadł mi do gustu . Prosty ,ciekawy kadr z linią drzew -zieleń i błękitne niebo . Kasprzyk ma rację to jak obraz . :grin:
Witaj po dłuższej absencji. Nadrawiam zaległości. Więc do rzeczy : zdjęcie z woźnicą jak z innej epoki, ładnie kolory zagrały, szczególnie kontrast nieba i dachówki... Pałac w Mosznej - e510 napisał wszystko. Idealne miejce do głebszych zabaw. Na marginesie piekne miejsce, niegdy nie byłem. Pora nadrobić. rzepak - mam nadzieję, że skutecznie mnie zmotywowałeś by w końcu wysiąść na chwilę z samochodu gdy mija się takowe pole. Zawsze czasu mi szkoda bo coś tam, zawsze spóźniony, zawsze mam "niedoczas" grube setki kilometrów pred sobą i mijam takie pola patrząc przez boczną szybę. Pora to zmienić . Masz może Wiejo takie rzepakowe zdjęcie, ale bez krzaków? najprostszy kadr. pochmurne niebo i rzepak? jezeli masz to może dogadamy się jakoś :) Do pewnej wizji szukam podobnej fotki u siebie nie mam, a jak już pisałem cięzko mi wcisnąć hamulec...
Dziękuję za opinie. Dr_feelgood obiecuję, ze jak przyjade ze zlotu w Kielcach to postaram sie sprostać prośbie tym bardziej, że może trochę przeschnie. Przeglądałem wcześniejsze ale wszystkie przy błękitnym niebie z chmurkami a nie o to chodzi. Jako dodatek do tekstu jeszcze przed wielkim deszczem zrobione wiejski obrazek na 294 i życie w kwiatkach na 295.
moim amatorskim okiem, to za duzo drzewa Wiejo na tym pierwszym zdjeciu, szerzej bym to widzial i chyba mniej samego drzewa w centrum, aczkolwiek zdjecie mile :) i przede wszystkim mam nadzieje, ze u Ciebie nie zalalo:!: bo az ciary przelatuja po plecach, patrząc na żywoił, ktory pustoszy kraj... :cry:
Akurat w życiu na kwiatkach, wszystko, co dotyczy światła, wydaje mi się na odwrót :roll: Ostre kwiatki w cieniu a motylek nawet jakby za jasny.
Za to 294 naprawdę mi się podoba :). Nie wiem na czym to polega, większość Twoich "widoczków" do mnie trafia. Zazdroszczę umiejętności wyłowienia z tych, niejednokrotnie banalnych krajobrazów, ciekawych szczegółów.
Chociaż ja, dodałbym trochę cieni:
Mnie też podoba się 294 jest takie spokojne i ciche :)
Helmuth ja też nie wiem na czym to polega :)
Nie da sie ukryc widoczki masz fajne, jak dla mnie rowoniez 294.
Wiejo, bardzo ładne zdjęcia. Jak wygląda tam u Was sytuacja z wielką wodą?
jak dla mnie to nr 2.
motylek nie rzuca się od razu w oczy, ale jak już go znalazłem to banan od ucha do ucha :grin:
zawsze to bardziej pozytywny akcent niż wielka woda ostatnimi czasy...:roll:
Serdeczne dzięki za zaglądanie i zajęcie stanowiska. Teraz tak wielotematycznie a więc rzepak, owocowe drzewko z jemiołą i wędkowanie.
Fajne to z rzepakiem. Chyba juz rzepak przekwitł bo nie widziałem ostatnio żółtych pól. Kiedy robione?
Patrzę na to zdjęcie i nie wiem czy krzak na środku bym wykarczował przed fotką, czy zostawił:wink:
Przyjemnie oglada sie Twoje fotki.
a ja mam pytanie, czy te fotki są wykadrowane czy takie sceny z aparatu?
rzepak bardzo przyjemny, ja sobie z tego na próbę zrobiłem panoramkę i kadr kwadratowy - oczywiście z drzewkiem centralnie i też fajnie się prezentują... stąd moje pytanie wyżej, bo wiem, że niektórzy są przeciwni jakiejkolwiek obróbce - nawet kadrowaniu;
wędkowanie też miłe dla oka, tylko szkoda, że ten spławiczek taki mały bo się trochę gubi w wodzie, jak by był trochę większy fajnie by kontrastował :)
pozdrawiam
Rzepakowe - fajne. (ja bym kadrował 16/9)
A złowiłeś COŚ?:wink:
Pozdrawiam.
Odpowiadając zdjęcie rzepaku prostowane i przez to kadrowane. Jak już przyłożę się do kadru i linia horyzontu jest prosto to i tak w efekcie lekko leci mi w lewo i trzeba prostować. Wędkowanie było dla ryb bardzo pokojowe i nie wykazały najmniejszego zainteresowania nawet wymyślnym przynętom mnie jak i pozostałym dwóm kumplom. Rzepak robiony ok. 2 tyg temu. Jak był w pełnej krasie to niestety lało i nic z planowanych plenerów nie wyszło.
Ja również za rzepakiem :grin: choć nadałabym troszke nasycenia ... :wink:
No ja też jestem za podkręceniem rzepaku ;) Nie koniecznie nasyceniem ;)
Czasem nad wodą trzeba mieć dużo cierpliwości ;) Jeśli jesteś w temacie to wiesz ile np karpiarze czasem czekają ;)
Wiejo, zdjęcie ze spławikiem dla mnie jest boskie, aż mi się płakać chce, że zamiast siedzieć nad jeziorkiem, stresuję się gdzieś tam w pracy.. .ehhh
Pzdr
Chetnie bym sie sama zmierzyla z rzepakowym polem.:grin:
Bardzo fajny ten rzepak. Zauważyłam, że najlepiej wychodzą mu zdjęcia z kontrastowym niebem. U nas np. było ołowiane (może wstawię kilka jak obrobię) ::)
Rzepak do pozazdroszczenia. :) Fajna fotka.
Próbka sił w panoramkach które zlot kielecki z uwagi na piękne widoki przywrócił od zapomnienia. Na pierwszych dwóch widok z punktu widokowego na Łysej Górze zawierający tzw. gołoborze. Troche zniesmaczony jestem degradacją jakości takich plików i jak ktoś z odwiedzających posłuży radą będę wdzieczny. Za poprzednie wpisy dziękuję szczególnie Kasprzykowi który wie jak to jest na rybkach.
Są świetne przecie.
Pozdrawiam.
Druga panorama bardzo przyjemna i przestrzenna :) na pierwszej ludzie psują MZ
fajne te panoramki, szczególnie ta druga
pzdr
Druga panorama przyjemna w odbiorze.