Spójrzcie, jak ładnie pani się wpasowała w otoczenie:
"Rytm dnia"
Wersja do druku
Spójrzcie, jak ładnie pani się wpasowała w otoczenie:
"Rytm dnia"
Tak, bardzo ładnie, szkoda tylko że idzie prosto na ścianę ;) - Twoja aranżacja ?
Rocco, dworzec tczewski :)
Kasprzyk - rzadko się to zdarza - nie aranżacja :)
Ostatnie bardzo mi się podoba. Ciekawy kadr, na dodatek świetnie sfotografowany.
Na ostatnim, widok taszczącej codzienne zakupy kobiety, jest jakby celebrą tej codzienności. Rytm wpadających przez okno świateł i ich odbicia w ścianie dają poziomy wymiar a światła okienne dodają przestrzeni. To jest własnie to, że w takiej trójwymiarowej świetlnej perespektywie przestrzeni osoba urasta do rangi symbolu.
Waham się między pierwszym a drugim zdjęciem. Trzecie jako kolorowy gratis dla miłośników koloru ;)
fajna seria, dobrze dobrane miejsce.
pierwsze, na drugim nie widać zawartości koszyka :)
Trzecie najbardziej mi podeszło ( o dziwo ;)) Najlepiej zebrane w kadrze . Z BW- pierwsze. Z chęcią zobaczył bym 100% kadru.
Tak sobie myślę - fajnie by było zobaczyć te twoje inscenizacje ładnie zebrane w spójną całość.
Radlakos, miło mi Cię widzieć po długim czasie :)
Specjalnie dla Ciebie - 100% kadru z 1. zdjęcia
Numer 1 :D
dzięki dzięki za miłe powitanie - znowu ;)
Niestety czasu brak było, internetu nie miałem, ale do ulubionych wątków sporadycznie zaglądałem ;)trochę się u mnie pozmieniało. Przeprowadzki i inne zawirowania. Obiecuję poprawę ;D
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
HA! już wiem co mi nie pasuje w 1 - winieta nachodząca na dziewczynkę w LD. Powoduje , że oko widza idzie nie tam gdzie powinno.
czerwony kapturek zamienila sie w ...czerwony kozaczek :)
podoba sie
ok ośmieliłem się na pokazanie swojej wersji - szkoda obcinać tego szyldu.
Nie wiem czy Ci przypasuje, ale tak to widzę. Jak masz coś przeciwko to usunę.
Radlakos, miałam dylemat z tym szyldem, bardziej niż jego ciachnięcie nie pasowały mi w kadrze samochody. Z kolei zmiana kąta ukazywała dużą reklamę MK Cafe na budynku i bardziej uwidoczniała znaki drogowe.
Jedyna rada, to chyba stempelkowe szaleństwo...
Dałeś swoją wersję, ludzkość ma teraz możliwość wyboru ;)
W żadnym wypadku nie chciałem konkurować z oryginałem.
Słaby jestem w gadaniu, wolę pokazać.... o co mi chodzi ;) :grin:
Pierwsze mleko jak i pełny kadr w kolorze. Zwróciłem jednak uwage, że po mleko chodziło sie z bańką a tutaj koszyk troche zamazuje czytelność. Na ostatnim ta butelka jest po śmietanie.
U mnie mleko się rozlało na fot.1, ona ma klimat. Natomiast kolor, jak zazwyczaj dociera do mnie, to nie tym razem, za mało fajnie-konstrastowych zderzeń.
ps. a tak a propos czy gdzieś w kraju można jeszcze kupić taka śmietanę w buteleczce szklanej ?
Kaz, taką śmietanę kupiłam latem w Suchej Beskidzkiej, producentem była jakaś mleczarnia z Wadowic. Cieszę się, że w końcu znalazłam pretekst do sfotografowania tej butelki :)
Wiejo - masz rację z mlekiem. Nie mam bańki, myślałam o tym :( Tytuł jakoś mi się nasunął inspirowany szyldem i... tak zostało mimo ewidentnego braku mleka ;)
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Fajny obrazek :)
Mnie się skojarzył ze skrzyzowaniem dwóch światów, dziewczynka idąca z lewej jakby z początków XX wieku a po prawej, za sprawą parkujących samochodów, juz całkiem współcześnie.
Podoba się. W kolorze!
A teraz - ładny obrazek, bez głębszego przesłania, niepozowany (!) - po prostu lubię bruk, ba kocham! ;)
Bruk ma swój niepowtarzalny klimat,potrafi nadac niezwykły wyraz w zdjęciu.To prawda.
Podoba mi się w tym zdjęciu,jak starszy pan,fajnie wpasował się w rytm zabytkowych latarni.Naprawdę fajne zdjęcie.Jedyne co mogę zasugerowac,to próbuj inaczej zamykac kadr - tu chodzi o lewą stronę zdjęcia,na pewno wiesz o czym mówię a ja na pewno wiem,że tam było coś,co Ci się nie podobało.;)
Też jestem zwolennikiem bruku. Zawarty w zdjęciach jest bardzo przyjemny. W Twojej fotografii dość malowniczo oddałaś szklący sie bruk i pasujące do niego otoczenie z czekającym człowiekiem. Klimat jednak burzy nie domknięta lewa strona.
Mimo plenerowego dnia udało mi się zrobić jak najbardziej miejskie zdjęcie :)
Z pozdrowieniami dla asfoto_p ;)
Witam
Jak tak patrzę na te inscenizowane zdjęcia, to ciekawe jestem, czy koleżanka Bufetowa, nie miała nigdy ochoty stanąć za kamerą i nakręcić jakiegoś filmu?
Pozdrawiam
Przepraszam czy ja dobrze trafiłem? Tyle tu ostatnio dobrego BW.
...ale to chyba pomyłka, przepraszam;-)
Pozdrawiam
Kaz;-)
Całkiem fajne. W tej mozaice szyb charakterystyczna postać chłopca dodaje inspirującego motywu.
Ostatnie fajne. Coś Cię wzięło na BW widzę.
Fotka swietna chociaz nie w Twoim stylu ;)
ja i tak wolę te kolorowe, miejskie impresje :)
Dzięki za wszystkie komentarze.
Z tym B&W to nie do końca tak, że mnie wzięło, po prostu mniej koloru napotykam, może z wiosną to się zmieni ;)
Niby jest wiosna, więc daję świeżynkę z dzisiejszego poranka, w KOLORZE :P
Wiem, że głupio skadrowane - nie dało rady inaczej ;)
"Wiosenne porządki"
pierwsze MISTRZ ! :shock:
wpruszczu2.JPG - wow! to zdjęcie jest rewelacyjne! nie dość, ze dobre technicznie to jeszcze ma taki fajny klimacik.. no i ten budynek odbijajacy się w szybie.. miodzio :)
wpruszczu - super
babcia niezła;)
Ostatnie to raczej "zimowe porządki" ;)
Mogłoby być zrobione dzisiaj bo w moim rejonie znów zima zaatakowała na całego.
Fajna fotka tylko rynna mi nie pasuje.
Na ostatnim jak babcia odśnieża próg jest bardzo pogodnie i miło. Wszystko naturalnie się zgrało i wzbudza sympatię.
Bardzo fajna ta zamiatająca babcinka.
pzdr