-
Odp: alnico - szwarc, mydło i powidło
Cześć,
te górzyste i wodniste fajne, podobają się. Może nie wszystkie jak leci, ale spora część.
Makro robale - chyba się powtórzę, mam wrażenie, ale jeśli ze światłem jest całkiem fajnie - to ciągle kadrowanie, umiejscowienie robala - dokumentacyjne. Jeśli o to chodzi - to spoko, jeśłi nie o to - a chciałbyś zbudować jakąś opowieść kadrem, robalem i wypełnieniem - to jeszcze do tego nieco brakuje.
pozdrawiam
-
2 załącznik(ów)
Zaniedbałem oblechy, zima nadchodzi więc najwyższy czas coś wrzucić. Jedyne co spotkałem to gąsienica, światełko nienajlepsze ale coś tam widać.
381.
Załącznik 133530
382.
Załącznik 133531
Wie ktoś co to?
-
fajny oblech, kolory na 382 to specjalnie tak? wolę kolorki z 381.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
fajny oblech, kolory na 382 to specjalnie tak? wolę kolorki z 381.
Te na 382 bardziej rzeczywiste, przy 381 było mało światła i tam kolory "wyżarło".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Te na 382 bardziej rzeczywiste, przy 381 było mało światła i tam kolory "wyżarło".
Mnie też bardziej 382 się podoba. Świetne jest :grin:
-
Właśnie z kolorami to czasem do końca nie wiadomo, u mnie trawa wpada w niebieski na 382 a to wydaje mi się niezbyt naturalne
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Wie ktoś co to?
Barczatka napójka ;)
Na 382 nieco jednak za "niebiesko"
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Barczatka napójka ;)
Na 382 nieco jednak za "niebiesko"
pozdro
Dzięki mistrzu :grin:, przeglądnąłem kilka różnych zestawień motyli/gąsienic ale nie znalazłem.
Z tym niebieskim to się zgadzam, że go tam trochę za dużo, ale mnie to jakoś nie raziło, mniej w każdym razie niż pomarańcz na pierwszym. Wrzucę jeszcze jakiś kadr na którym postaram się to poprawić.
-
Nie ma za co ;)
No wlasnie chyba najbardziej zblizona to by byla taka wersja pomiedzy 381 i 382.
pozdro
-
4 załącznik(ów)
Barczatka napójka w trochę innej kolorystyce (klikamy):
383.
Załącznik 133583
383.
Załącznik 133585
384.
Załącznik 133584
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Przystawka Saboora :grin:
Dla Saboora wersja specjalna coby się mógł lepiej przyjrzeć :mrgreen:
385.
Załącznik 133586
-
Z tej wstawki pierwsze, nadal niebiesko ale modelka super. Ciekawe czy kiedyś, u mnie w pobliżu uda mi się jakieś takie fajne stwory spotkać.
-
"Oblechy" świetnie pokazane. :)
-
Bardzo fajna gasieniczka i ladnie ja uchwyciles :grin:
-
Fajna gąsieniczka. Taka do miziania :mrgreen:
-
Ciekawa kolorystycznie. Takie lubie ;)
-
2 załącznik(ów)
Dzięki za odwiedziny, komentarze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Fajna gąsieniczka. Taka do miziania :mrgreen:
Ciekawe czy Saboor myśli podobnie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Ciekawe czy kiedyś, u mnie w pobliżu uda mi się jakieś takie fajne stwory spotkać.
W końcu trafisz. Ja też na gąsienice rzadko trafiam, pomijając jakieś żelki. Dlatego posłużę się szufladą - sprzed roku, z tego samego miejsca:
386.Karmik/brzęczak wierzbowy
Załącznik 133664
387.
Załącznik 133665
-
Gąsienice z szuflandii piękne są :)
-
Ano, może trafię, poszperać w necie muszę jakie gatunki w okolicy można znaleźć i będę polował :)
Gąsienica z szuflady całkiem niezła, :) drugi kadr bardziej mi się podoba.
-
Dobre okreslenie na gasienice - zelki :)
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Szuflandia niezła :).
Ale i pusta niestety, szczególnie gdy chodzi o gąsienice, parę motylków zostało na zimę coby Saboora dokarmiać :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ale i pusta niestety, szczególnie gdy chodzi o gąsienice, parę motylków zostało na zimę coby Saboora dokarmiać :lol:
Kolegę Saboora trzeba "dokarmiać" coś mu aktywność ostatnio spadła forumowa z lekka, może oblechy pomogą... ;) :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Kolegę Saboora trzeba "dokarmiać" coś mu aktywność ostatnio spadła forumowa z lekka, może oblechy pomogą... ;) :lol:
Też zauważyłem. Trzeba będzie jakiegoś nadzwyczaj obleśnego oblecha mu znaleźć :mrgreen:
-
Bardzo ładne zdjęcia gąsienic. Ładne kolory i kadry. Pozdrawiam.
-
wrzutka z Czaplami bardzo fajna.musiałeś na prawde blisko podejść :) kolejne zdjęcia z gór bardzo ładne, kiedyś sam się wybiorę na taką wyprawę. Koniki polne bardzo dobre i takiego fioletowwego nie widziałem nigdy-może kiedyś mnie znajdzie :) Skakun super-lubie te pajączki choć czasem zbyt szybkie są :) gąsienice piękne-Karmik wierzbowy pięknie ubarwiony. pozdr
-
Piekne robaczki, azz mnie zazdrosc sciska.
-
8 załącznik(ów)
Jak już niektórzy zauważyli byłem wczoraj na Babiej Górze.
Zaczynamy od początku - z Przełęczy Krowiarki, piękne słońce, temperatura ok. -10 stopni, ale pod tą górę zrobiło się naprawdę gorąco. Lepiej nie ubierać się za ciepło bo uwędzimy się w sosie własnym :shock:. Ciepłe ubranie może przydaś się później.
Ładnie wydeptany w śniegu chodniczek, miejscami trochę się grzęźnie, kije trekingowe ułatwiają wyjście, ale można się bez nich obejść. Raki zbędne, jednak przy oblodzeniu byłoby ciężko.
388. (po kliknięciu fotki większe)
Załącznik 140328
389.
Załącznik 140329
390.
Załącznik 140330
391.
Załącznik 140331
392.
Załącznik 140332
393.
Załącznik 140333
394.
Załącznik 140334
395.
Załącznik 140335
-
Ja z tych co zauważyli wcześniej :mrgreen: , potwierdzam wcześniejsze obserwacje - jest świetnie, dwa ostatnie bym wyróżnił :)
ps - ja bym trochę przesunął temperaturę balansu bieli do góry, odrobinę po całości, na tych jpegach tak z plus 5-7 na lr. :)
-
392 super. Ostatnie ładne ale nie zachwyca mnie , nieba bym dał minimum skupiając się na ciekawszym dole.
-
Mnie się podoba. Cudnie jest. Ale ja wczoraj z ahuttami szalałem :mrgreen:
-
Przepiękne, ostatnie najładniejsze.
-
[QUOTE=alnico;1167141]Jak już niektórzy zauważyli byłem wczoraj na Babiej Górze.
Zaczynamy od początku - z Przełęczy Krowiarki, piękne słońce, temperatura ok. -10 stopni, ale pod tą górę zrobiło się naprawdę gorąco. Lepiej nie ubierać się za ciepło bo uwędzimy się w sosie własnym :shock:. Ciepłe ubranie może przydaś się później.
Ładnie wydeptany w śniegu chodniczek, miejscami trochę się grzęźnie, kije trekingowe ułatwiają wyjście, ale można się bez nich obejść. Raki zbędne, jednak przy oblodzeniu byłoby ciężko.[QUOTE]
Fajne górki i zima w nich w Twoim wydanu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Jak już niektórzy zauważyli byłem wczoraj na Babiej Górze.
"Jak już niektórzy zauwazyli": piękna zima, cudne widoki, świetne fotki:)
-
Piękne widoki 392, 393 i 395 super.
-
Piękne fotografie ! 395 jest super. trafiłeś na elegancką pogodę widzę :) więcej takich kadrów aż bym chciał pooglądać bo u mnie zima jest ale po 2-3 dni wtym roku :) pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Raki zbędne, jednak przy oblodzeniu byłoby ciężko.
Nie propaguj wśród ludności chodzenia zimą w wyższe góry bez raków lub co najmniej raczków. Sam ze szczytu rzeczonej Babiej przy śladowej ilości śniegu zjeżdżałem w stronę Szczawin na tyłku. Po ciemku. No ok, miałem czołówkę. I kijki. Ale przy prędkościach jakie osiągałem dawało to złudne poczucie komfortu :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
salvadhor
Nie propaguj wśród ludności chodzenia zimą w wyższe góry bez raków lub co najmniej raczków. Sam ze szczytu rzeczonej Babiej przy śladowej ilości śniegu zjeżdżałem w stronę Szczawin na tyłku. Po ciemku. No ok, miałem czołówkę. I kijki. Ale przy prędkościach jakie osiągałem dawało to złudne poczucie komfortu :)
Chodziło mi o wczorajsze warunki, w przypadku oblodzenia jak pisałem byłoby już ciężko i wtedy bez raków się obejdzie. Jeśli nie mamy 100% pewności co do warunków to przynajmniej raczki powinno się nosić ze sobą - tu masz niewątpliwie rację.
-
Ehh, takie fotki, że aż żal człowiekowi, że siedzieć w mieście musi... Ja zwróciłam uwagę oczywiście na ostatnie (ach Taterki!) i 393, ale przyznam, że 390 też mnie zatrzymało, bo uwielbiam taką zimę - w cieniu błękitne, a w słońcu wyzłocone zaspy, mroźne, czyste powietrze i przyjemna cisza w zimowym lesie. I tylko słychać skrzypienie śniegu pod butami. :)
Z wielką przyjemnością obejrzałam tę wrzutkę i poproszę o jeszcze.