A ja znalazłem na bilbordzie takie cuś...
Załącznik 126790
Wersja do druku
A ja znalazłem na bilbordzie takie cuś...
Załącznik 126790
edorka - kapitalny :)
ja ostatnio tak bardzo się wkurzałam że nie zawsze mam aparat pod ręką jak chce zrobić jakieś foty że postanowiłam to zmienić :)
ostatni mural - rewelacyjny :) :) :) gdzie to ???
co do ostatniej wrzuty tropica - nie chce nic mówić ale Kraków powoli chce zacząć deptać po piętach powyższym miastom
i coraz więcej niezłych murali powstaje - a to nie koniec... :) :) :) co mnie osobiście bardzo cieszy
Załącznik 126892Uliczne spotkania ze sztuką w tle :-)
Załącznik 126972Załącznik 126970Załącznik 126971Pierwszy mural - Łódź, ul. Jaracza (jeśli dobrze pamiętam). Dwa kolejne - Warszawa, ul. Radzymińska 150 ("Człowieczy los") i Radzymińska 140.
Pierwszy mural się zgadza, kamienica przy ul. Jaracza niedaleko od Uniwersyteckiej. Tam są 3 blisko siebie.:grin:
Franz Kafka z Tykocina
Załącznik 127816
Franz Kafka niezle odwzorowany.
Jerzy Kukuczka z Katowic
Załącznik 127817
Kukuczka... piekny mural.
Jerzy Kukuczka jest Wielki jak powiedzial Reinhold Messner
zarąbiste te murale
Też się dołożę:
Załącznik 129003
Zabłocie :) :)
ostatnio się na niego nadziałam idąc na kino plenerowe do Fabryki :)
ale nie mam tak czystego kadru bo byłam wtedy bez aparatu i tylko jakiegoś wymoczka z komórki mam ;)
ale jeszcze tam wrócę :)
Łódź, podwórko przy ul.Nawrot
Załącznik 129255
Taka mała kryptoreklama...:mrgreen:
Załącznik 129602
Z zamojskich przedmieść.
Pozdrawiam.
Takie coś radioaktywne przy parkingu na Karmelickiej w Krakowie znalazłem:Załącznik 129636
Boczna ściana kina Sokół w Zakopanem:
Załącznik 130281Załącznik 130280Załącznik 130279
Teoretycznie panoramę można by zrobić, gdyby nie drzwi między poszczególnymi grafikami.
Podoba mi sie.
Fajowe - wszystkie fajne, nie mam faworyta.
Augustów :)
Załącznik 131642
Nie jestem pewien czy to rzeczywiście sztuka:
Załącznik 131657
Typowa sztuka uliczna. Kreska jakaś taka dziecięca, ale napis nie bardzo... choć może. nie znam się na tym.
Załącznik 132590
Dawno mię tu nie było, a w Łodzi przybywa:
ul.Łąkowa
Załącznik 133165
ul.Sienkiewicza (przy ul.Traugutta)
Załącznik 133164
Pozdr
Troszkę zaniedbany kotek z Krakowa, ale czego spodziewac sie po rysunku spod mostu...
Załącznik 133190
Z trasy...Duszniki-Zdroj.
kapitalny ten paw z Duszników ( o łódzkich nie wspominam nawet - bo wszem i wobec wiadomo że to polska stolica murali IMO of kors ;) - ale Kraków Was goni ;) )
to trzy strzały na totalne dobranoc
jako że Kraków chce być miastem murali powstał konkurs na ozdobienie kolejnej ściany Ronda Mogilskiego
nie byłam fanem projektu który wygrał - ale ogólnie jak tam się przejechałam - to spodobał mi się :)
chciałam zgrać się z tramwajem - ale za szybko drań jechał ;) i się rozmył był
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1413850646
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1413850646
a to też ciekway projekt
Argentyńska artystka, Agustina Woodgate, namalowała kilka 350 pól do gry w klasy na Plantach i pobliskich ulicach Krakowa :) .
a na focie w trakcie tworzenia
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1413850647
Załącznik 133370Załącznik 133371Załącznik 133372
Ktos chcial przyozdobic ulice.Załącznik 133390
Najbardziej fascynujące, jak dla mnie, są te wielkie rysunki na boczne ściany bloków. Jak to zrobić żeby miało to jakieś proporcje itd.? Ja nie wiem :D Magia
Ponoć największy w Europie (1020 m kwadratowych). Autorzy: Sepe, Chazme, Proembion, Tone i Cekas. Łódź, ul.Morcinka 2 i 4
Załącznik 133473
Pozdr
na pewno nie tak wielkie jak w Łodzi , mała twórczość z Turcji
Załącznik 133509Załącznik 133510
Fajne te tureckie.
Depresyjny mocno z Łodzi, ul.Kościuszki przy ul.Więckowskiego (autor: MORIK, Rosja):
Załącznik 133575
Pozdr