-
Odp: Moje zwidy i herezje...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie podoba się mi takie głębokie spojrzenie ukierunkowane w głab krzemu aż do styków matrycy, wolałbym modelkę zajętą sobą lub jej myślami i tylko podglądnietą.
Znajdą się i "podglądnięte" kadry ;-) Tylko dajcie mi "chwilkę".
T.
-
Aż ciężko się oderwać od tych oczu-wwiercają się w widza:) Dobra robota:)Modelka śliczna:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Reedmooley
Aż ciężko się oderwać od tych oczu-wwiercają się w widza:) Dobra robota:)Modelka śliczna:)
Hehe.. no i tak to właśnie jest. Jeden by chciał, żeby podglądane, ukradkie, nie wprost. Innemu znów sie tak podoba. :)
Dzieki za rzut oka i komenty.
Thomasso
-
-
ja na takich fotach się ani nie znam ani to nie do końca moje klimaty
ale dziewczyna piękne oczy ma - i nie da się ukryć
aczkolwiek tak jak apz wolę takie "z ukrycia" foty tego typu jak już mi wolno pomarudzić :)
a skoro będą to nic tylko czekać :)
-
3 załącznik(ów)
Potrzebuję pomocy w wyborze obróbki foty. Zrobiłem 3 wersje. W zasadzie każda mi pasuje i nie mogę się zdecydować, którą wybrać.
Poniżej przeglądówki - tylko obróbka kolorystyczno-tonalna czy jak to tam nazwać. Napiszcie, która wersja się komu podoba :)
Tylko nie podawajcie swoich interpretacji bo... nie o to chodzi.
Pliss help :)
Kolejno - wersja A, B, C.
Załącznik 89428Załącznik 89429Załącznik 89427
Pozdrawiam
Thomasso
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Potrzebuję pomocy w wyborze obróbki foty.
Pod jakim katem robiona fota,jaki cel?? Wtedy mozna radzic.Najbardziej technicznie zblizona do prawidlowej obrobki jest pierwsza.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Pod jakim katem robiona fota,jaki cel?? Wtedy mozna radzic.Najbardziej technicznie zblizona do prawidlowej obrobki jest pierwsza.
Cel? :) Dla zabawy. Jak zwykle. Poniżej zapodaję pierwszą obrobioną TAK JAK MIAŁA BYĆ. Tylko torche warunki oświetleniow mi się później zmieniły w innym miejscu no i nie moge utrafić w podobną obróbkę.. więc stwierdziłem, że ta kolejna będzie inaczej. Poza tym chciałem zrobić taką sonde co do oczeiwań i estetyki forumowiczów ;-)
407.
Załącznik 89548
Pozdrawiam
Tomek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Cel? :) Dla zabawy. Jak zwykle. Poniżej zapodaję pierwszą obrobioną TAK JAK MIAŁA BYĆ. Tylko torche warunki oświetleniow mi się później zmieniły w innym miejscu no i nie moge utrafić w podobną obróbkę.. więc stwierdziłem, że ta kolejna będzie inaczej. Poza tym chciałem zrobić taką sonde co do oczeiwań i estetyki forumowiczów ;-)
407.
Załącznik 89548
Pozdrawiam
Tomek
To moze pokombinuj z temperatura(ja bym oziebil)bialka oczu doprowadzil do takiej bardziej neutralnej szarosci.Pozniej poglebil troche czern(mozna np kontrastem lub selektywnym)Na koniec troche opcja dopasuj kolor(intensywnosc,luminacja i z fajeczka w okienku bym zmiamy podpatrywal.
Moze by sie bardziej upodobnilo do ostatniego pokazanego(bardzo dobre MZ)Najlepsze ze wszystkich.O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS Załącznik 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS
Załącznik 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
No jest przecieZałącznik 89564
-
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
No właśnie. Światło diametralnie inne. Pora późniejsza, słońce już niżej było, kolor inny, podświetla z tyłu, myślałem żby zrobić obróbkę też inaczej by wykorzystać i uwypuklić to tylne światło. No jakoś ogarne może :)
Dzięki za sugestie.
T.
-
11 załącznik(ów)
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408.
Załącznik 105970
409.
Załącznik 105971
410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
Załącznik 105969 Załącznik 105968
412 i 413.
Załącznik 105967 Załącznik 105966
414.
Załącznik 105965
415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
Załącznik 105964
416 i 417.
Załącznik 105963Załącznik 105962
418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
Załącznik 105961
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408. 409. 410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
412 i 413. 414. 415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
416 i 417. 418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
Fajna, przyjemna seria, tylko Weź raz kurde pobaw się mnogością planów, głębią kadru.
Ile można tak płytko?? Co Mr.Ti?
Ja się pytam: Ile można?? :grin:
P.S.
412.
-
Ciekawa wrzutka.Podoba mi sie :-)
-
Decjusza uwielbiam - jakiś taki sentyment pozostał mi do tego miejsca :)
co do fot przyjemne
ale w 409 te ucięte nogi mi przeszkadzają i to bardzo albo cięła bym wyżej albo wcale
bardzo miłe dla oka przedostatnie 417 - tylko odnoszę wrażenie że za bardzo wygładziłeś twarz...
-
Często jestem tam na spacerze z dzieciakiem ;).
-
7 załącznik(ów)
Jak co roku poszedłem na nocny spacer przedwigilijny po starym mieście.
Parę strzałów -długie czasy, statyw, składanie pseudo HDR ;-)
419.
Załącznik 106691
420.
Załącznik 106692
421.
Załącznik 106693
422.
Załącznik 106694
423.
Załącznik 106695
424.
Załącznik 106696
425.
Załącznik 106697
No i.. wesołych Świąt przy okazji wszystkim forumowiczom!!! :)
Thomasso
-
Pusty Kraków to widok niespotykany. Ładne zdjęcia zrobiłeś . Świątecznie pozdrawiam :)
-
Jak widac warto spacerowac tuz przed Wigilia.
-
-
Ładne to Twoje świąteczne miasto.
Wesołych Świąt!
AP.
-
O ironio (teraz widzę), że na tych zdjęciach to prawie brak świątecznych akcentów. :)
T.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
O ironio (teraz widzę), że na tych zdjęciach to prawie brak świątecznych akcentów. :)
T.
E tam brak akcentow.Cieplo pokazales, cieplo i spokojnie.Czyz wiecej trzeba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
E tam brak akcentow.Cieplo pokazales, cieplo i spokojnie.Czyz wiecej trzeba.
:wink:
O na jednym jest choinka jak się patrzy, światełka ma... :)
T.
-
3 załącznik(ów)
Taki kadr popełniony zabawowo ostatnimi czasy (wczoraj znaczy się) i 3 rodzaje obróbki.
Który Wam się podoba najbardziej??? :)
426.
Załącznik 108048
427.
Załącznik 108049
428.
Załącznik 108050
Thomasso
-
dla mnie 428, taka wypadkowa, wysmakowana barwnie. dżizas jakie rzęsy :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Taki kadr popełniony zabawowo ostatnimi czasy (wczoraj znaczy się) i 3 rodzaje obróbki.
426.427.428.
Thomasso
Powinienem ten post zignorować bo mam nieodparte jak podatki wrażenie że Robisz mi to na złość. :twisted:
Ale ponieważ mam wielce szlachetną naturę, nie zignoruję jedno planowej foty.
426. w wersji dark.
Pokażesz?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dr_feelgood
dla mnie 428, taka wypadkowa, wysmakowana barwnie. dżizas jakie rzęsy :D
426 - tak wyszło z RAWa (zrobione w ACR) z niewielkimi kosmetycznymi poprawkami w PS
427 - wersja dark innej osoby
428 - moja wypadkowa ostatecznie doszlifowana w PS.
Saboor - jak chcesz to prosze możesz zapodać wersje DARK :)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
426 - tak wyszło z RAWa (zrobione w ACR) z niewielkimi kosmetycznymi poprawkami w PS
427 - wersja dark innej osoby
428 - moja wypadkowa ostatecznie doszlifowana w PS.
Saboor - jak chcesz to prosze możesz zapodać wersje DARK :)
T.
Nie. Twoja kobitka, twoja heretycka wizja, rób.
A zresztą noo dobra.
-
Te wątki są po to, żeby można było się poznęcać. Zapraszam :)
T.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Te wątki są po to, żeby można było się poznęcać. Zapraszam :)
T.
Wiem, że Jesteś z grona TKPGwP
raki więc o:
Załącznik 108051
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Thomasso
Zaden.Jedno nie pasuje do drugiego.Jaki sens moze miec zabawa jak tak sie dziewczyne przystraja i wyprowadza miedzy chaszcze.Gdyby jeszcze ucharakteryzowac na Jagne z Chlopow,albo w tle makiete wislostrady.
PS.Te rzesy to z dwoch kompletow??Czy wyszlo jak wyszlo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Zaden.Jedno nie pasuje do drugiego.Jaki sens moze miec zabawa jak tak sie dziewczyne przystraja i wyprowadza miedzy chaszcze.Gdyby jeszcze ucharakteryzowac na Jagne z Chlopow,albo w tle makiete wislostrady.
PS.Te rzesy to z dwoch kompletow??Czy wyszlo jak wyszlo.
To było inspirą jaką robione. Dej pokój inspiry nie znasz?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
To było inspirą jaką robione. Dej pokój inspiry nie znasz?
Znam,ale ja jestem taki juz dziwny facet ,ze mijajac szambo nie wale w spodnie,bo zainspirowalem sie zapachem.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ps.Z innym tlem w innym otoczeniu takie zabawy cos moga wnosic.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Znam,ale ja jestem taki juz dziwny facet ,ze mijajac szambo nie wale w spodnie,bo zainspirowalem sie zapachem.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:Duuuu dobre musze zapamiętać.
a propos tła własnie dumałem co by w tło wstawić, bo niewiasta niecodziennie sie prezentuje