Dla mnie 125!
Wersja do druku
Dla mnie 125!
Fajna Agnieszka na moście, już wiem skąd ta intuicja :mrgreen:
120, 123, 127 i 130... To moje typy z ostatnich wrzut
123 i 126 (7) - świetne.
Pozdrawiam.
129 - ta kolorystyka jakaś dziwna, nieprawdziwa - seledyn:shock::?: . chyba że to Twoja wizja tego miasta. moim zdaniem fajniej wychodzą latarnie w gwiazdki
123 dzięki chmurkom jest świetne
124 i 125 też mi się podbają
123, 125, 127 to je to,to je super, a 123 jakbyś przyciął do 2:3 odcinając z dołu to do GP powinno trafić bezapelacyjnie
121, 123, 127 - przepiękne, bajkowe zdjęcia i piękne miejsce.:)
Chyba poćwiczę długie czasy naświetlania...
Dziękuje za komentarze :)
---
A teraz coś nietypowego. Powinno znaleźć się w dziale wideo, ale dla jednego krótkiego nagrania nowy wątek...
A miałem nadzieję, że przejdą na drugą stronę :)
Zaskoczyłeś mnie. Bardzo. Miło popatrzeć.
piękne
fajny spokojny obraz "z życia mrówek":grin: śliczne
Świetny ten filmik.
Gratulacje i pozdrowienia.
Kapitalne :grin:
Świetny pomysł i realizacja!
Doskonałe! Bardzo mi się podoba. Jeszcze parę razy zerknę.
film kapitalny - niestety strona poszła za bardzo w dół i przeczytałam zakończenie Bodzipa :evil:
no ale zawsze jeszcze się mogły utopić ;)
jedyne czego mi brakowało - to głosu Krystyny Czubówny - wpisał by się w historię idealnie ;)
Z komentarzem Czubówny - dobre :)
Ale ciekawe są Wasze obawy, że mrówki wpadną do wody. Jakiś zmysł matczyny? ;)
Cześć,
Film z życia mrówek - zaskakujący ;)
Nocne kadry - mnie jakoś nie pobudziły, za to podobają mi się zielone włochate kamienie. Gdynia Orłowo Rulez!
pozdrawiam,
W jednym z ujęć mrówki moczą czułki, ale ujęcie nie jest zbyt dobre technicznie i nie weszło do montażu.
Może jakaś kolejna produkcja zostanie wsparta głosem pani Krystyny :). Ale nawet gdyby mogłaby użyczyć głosu, to większy problem byłby z tym co dać jej do przeczytania. Obserwowałem te mrówki niejako z marszu, przypadkiem na nie trafiłem. Mam problem z opisem tego co robią. Zwykle zwiadowcy z mrowiska badają konkretne miejsce, zawracają i dają namiar reszcie. A tu wygląda jakby były na wakacjach ;).
---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:23 ----------
... z piaskiem. Ta mrówka była odratowana przeze mnie. Albo ją nurt porwał, czego nie uchwyciłem, i przepłynęła dobre 2-3 metry. Albo sama rzuciła się w wir ;). Niemniej była nieco zdezorientowana kiedy wróciła na kamień.
---------- Post dodany o 11:31 ---------- Poprzedni post był o 11:26 ----------
Niestety zwiad był na rekonesansie w terenie. Chyba nie uda się nakręcić dalszej części. Trzeba szukać innego miejsca.
Jest trochę materiału, ale nie mam pomysłu na montaż. Luźne scenki nie byłyby atrakcyjne.
---------- Post dodany o 11:43 ---------- Poprzedni post był o 11:31 ----------
Na chwilę jeszcze wrócę do zdjęcia miasta na "T".
Po kilku ostatnich ujęciach nocnych zaczynam dochodzić do przekonania, że pora przejść na fotografie czarno-białą. Miasta zaczynają montować oświetlenie o różniej temperaturze barwowej. Ja się zasłonię brakiem czasu w doborze parametrów, ale Abir, jak masz czas podjedź na most i spróbuj zrobić panoramę Tczewa po zmierzchu. Tam świeci chyba każdy typ oświetlenia jaki jest w produkcji.
Miałam na myśli wątek wideo, do którego wszyscy mogliby wrzucać swoje filmiki – coś w rodzaju prace zbiorowe – pokaż swoje wideo. Jest wątek wideo, ale ze zbiorem porad technicznych a nie z dokonaniami reżyserskimi. Trochę urozmaicenia. Tak sobie tylko myślę.
Po obejrzeniu hitu z mrówkami sama mam ochotę coś nakręcić, ale muszę poczekać aż Olek wróci ze szpitala...
Jest też dział "Ocena audio-wideo" - https://forum.olympusclub.pl/forums/...na-audio-video. Jak coś wyprodukuje na pożytek ogólny to otworzę nowy wątek.
Będzie okazja już niedługo :).
Właściwie to już jest: https://forum.olympusclub.pl/threads...ITL-27.11.2014
hades, popatrz na takie cięcie:
Załącznik 137267
Co o tym myślisz?
Na zdjęciu w galerii jest fantastyczny stożek światła, tu po tym cięciu efekt przypomina zaświetlony negatyw, wersja oryginalna "pracuje" zdecydowanie bardziej.
Tematem nie jest tymotka, ale poranek. Zbyt słaby akcent na to dałem. Tam bardziej chodzi o kolor poranka, dywan światła powstały z rozszczepienia promieni niczym w pryzmacie. To zdjęcie zostało wykadrowane już na tej łące.
Dopisek: paradoksalnie to pierwszy plan robi za tło, pozwalając docenić światło podbijające kontur traw.
Aha, teraz rozumiem skąd taka ilość światła. Na pierwszy rzut oka zdecydowanie mi przeszkadzała zabijając rzeczoną tymotkę
i dopiero po prze kadrowaniu udało się wyciągnąć ją na zdecydowanie pierwszy plan.
Trochę się tematy pomieszały, pomyślę jak wyciągnąć poranek bo w tej postaci owa tymotka się rozpycha i sielskość psuje.
Mnie bardziej podoba się wersja po cięciu. Ładniej w mojej ocenie prezentują się źdźbla. Ładniejszy klimat jest.
Z tego zdjęcia można zrobić wiele kadrów. Głownie jednak koncentrowałem się na świetle. Kąt padania promieni, łagodny stok opadający w kierunku słońca, zbudowały niezwykłą poświatę w soczewkach. Grzechem byłoby nie skorzystać.
---
Krótki przerywnik...
Hmmm :roll:
A ja myślałem, że w 25 sekundzie wyskoczy Nessie i powie: "no co się gapisz"
Też miałem nadzieję, że coś wyskoczy, ale nie, niestety... :D
Coś nowego z krótkiego wypadu.
Proszę klikać do oporu, celem powiększenia. Ale to i tak najmniejsza wersja jaką mogłem wrzucić (ok. 100 stopni, z pełnych 360) i która jest w miarę wyraźna przy ograniczeniach plików JPEG.