Odp: Muminek na tropie...
Świetne foty Marcin :-) Powiem tylko jedno...jeśliby którykolwiek z nas chciał teraz popędzić w krzaczory z zamiarem pozyskania podobnych....niestety, widać że to dorobek wielu zasiadek i zarwanych poranków. Możemy tylko pozazdrościć :-)
Gratulacje....
tropic trzeba tylko chcieć, jeżeli chcesz robić zdjęcia na poziomie Marcina to niestety wiele pracy trzeba poświęcić nie znaczy że w między czasie nie zrobisz doskonałych zdjęć, najważniejsze zrobić pierwszy krok. Zobacz Abira po paru miesiącach piękne zdjęcia zaczął umieszczać. Jeżeli masz ochotę to zaszyj się np w parku przez parę dni podkarm ziarnami i ptaki zaczną się zlatywać. Wybierz miejsce poczekaj na światło i robisz atlasy. Genialne foty mew przywiózł Ahuta z rejsu i to. Olkiem 520. Zagrało światło zdjęcia same się robią.
Paweł dobrze mówi, najważniejsze to zbliżyć się do modeli na minimalną odległość i poczekać na odpowiednie światło, ale nie da się tego zrobić ekspresowo, ptaki muszą się oswoić. Oczywiście mając odrobinę szczęścia, zawsze jest szansa na przyzwoite zdjęcie, bez wcześniejszych przygotowań.
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Paweł dobrze mówi, najważniejsze to zbliżyć się do modeli na minimalną odległość i poczekać na odpowiednie światło, ale nie da się tego zrobić ekspresowo, ptaki muszą się oswoić. Oczywiście mając odrobinę szczęścia, zawsze jest szansa na przyzwoite zdjęcie, bez wcześniejszych przygotowań.
Ja to wiem...ale te z "odrobiną szczęścia" nie dają takiej satysfakcji :-)
Nie do końca tak jest, jak znajdę tego typu zdjęcia to zaznaczę, że były robione przy odrobinie szczęścia.
Cytat:
Zamieszczone przez
kowal73
Wybierz miejsce poczekaj na światło i robisz atlasy. Genialne foty mew przywiózł Ahuta z rejsu i to. Olkiem 520. Zagrało światło zdjęcia same się robią.
Dziękuję bardzo, zrobiłem się cały pąsowy :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
Ja to wiem...ale te z "odrobiną szczęścia" nie dają takiej satysfakcji :-)
No nie wiem, ja tam z mewek jestem bardzo zadowolony.
Mazurek w kąpieli świetny :-) Fajne są Twoje obserwacje i opisy, ale to już znamy :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
T
Młode wróble, mazurki mają krótkie ogonki, troszkę dłuższe mogą mieć kopciuszki, pleszki, pliszki lub raniuszki, to z tych częściej spotykanych. Może masz jakieś zdjęcie, chętnie zobaczę?
o tak - to mógł być raniuszek - choć głowy nie dam - poza tym pierwszy raz słyszę tą nazwę :)
urocze maleństwo :) :) :)
zdjęć nad czym ubolewam nie mam :(
nie miałam z sobą aparatu
a pierwszy raz widziałam ten okaz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
No nie wiem, ja tam z mewek jestem bardzo zadowolony.
jest z czego
67 zdecydowanie najlepsze, ze wzgledu na światło.