"Lepiej sobie radzi" miało być. Przeklęte tablety :)
Wersja do druku
Moje boje z analogowymi obiektywami jak na razie przynosiły same rozczarowania. Redukcja M42 pod mojego Canona pozostawiała wiele do życzenia. Nie dość że nie ostrzyła na nieskończoność, nie miała potwierdzenia to jeszcze mój Helios 50/2 miał takie luzy że szkoda słów. Później nabyłem Jupitera 135/3.5 do tego kompletu i użyty został dosłownie kilka razy. Jakoś nie mogłem się przekonać do takiego przybliżenia. Myślałem już że mój romans z analogowymi "oczkami" dobiegł końca gdy wpadł mi zupełnie przypadkiem w ręce Zuiko 28mm 2.8. Kupiłem redukcję z potwierdzeniem ostrości i wiecie co? Nie chce już chyba żadnego innego obiektywu.
No i "piknie" Fura, że jednak będziesz wątek zapełniał :)
u mnie jakieś chyba problemy z centrowaniem ma obiektyw.
Znów CZ Jena 50 1.8
Yashica ML50/1.5
Tair 135mm 2,8. Drugie zdjęcie jest rój pszczeli który uciekł z ula.
Dwie fotki
Pentacon 1.8/50
Witam i pozdrawiam : Minolta MD 70-210/4 E-520
Minolta MD 50/1,7
---------- Post dodany o 23:20 ---------- Poprzedni post był o 22:50 ----------
---------- Post dodany o 23:27 ---------- Poprzedni post był o 23:20 ----------
Ot mały teścik Zuiko 35mm f2
Muszę przyznać że coraz bardziej lubię to szkiełko na moich Panasonicach.
Starsza para ustrzelona bodaj na w pełni otwartej przysłonie.
CzaRmaX: wybacz ale nadal nie wychodzi mnie wrzucanie większych fotek. Sepi19 próbował wyjaśniać ale... pewnie jest to zbyt proste i zbyt oczywiste...
Załącznik 91527Załącznik 91528
MacGrog spoko, spoko ja nie jestem jakiś faszysta ale za to jestem moher :D
Napisz mi na PW abym Ci wspomniał o wrzucaniu, bo teraz nie, bo ja teraz drinki obalam to postaram Ci się opisać co i jak :)
A co do OM'owych Zuiko to są zajefajne szkła. Ja mam od OM10 Zuiko 50mm 1,8 no i je po prostu kocham podpinać do PEN'a :)