Może być ale też ucięta. Można było kadr przesunąć w lewo, chyba, że było tam dalej coś mocno niefotogeniczne...
Wersja do druku
Przepraszam Cię bardzo ale winogrona strasznie mi się spodobały i pozwoliłem sobie się trochę przy nich pobawić. Jak nie chcesz żeby ktoś ruszał Twoje zdjęcia to daj znać - mam chwilę na skasowanie.
Załącznik 96794
Cieszę się że Ci przypadło do gustu. Z edycją tak jak z gotowaniem, masz talent i smak i zawsze wiesz jak zamieszać i doprawić żeby smakowało, albo mozolnie się uczysz podglądając mistrzów a danie główne mdłe jakiaś. Ja należę do opcji numer dwa więc czasami coś tam upichcę ale generalnie często wychodzi mi potrawa taka jak jednej mojej znajomej, o której jej córka mówi iż matka znowu jakieś rzygi ugotowała:)
- odszumienie (plug-in do PS w postaci Imagenomic - lubię go bo jest mało absorbujący i można działać lokalnie)
- ostrzenie po warstwach z wykorzystaniem kanału niebieskiego i maźnięciem 40% pędzlem żeby nie było przesadzone
- opcja zastosuj obraz a potem mieszanie warstw ale takie nie do końca i nie w pełni
- na końcu szczypta soli i pieprzu do smaku
- zapomnaiłem o stemplu i łatce - ten czerwony maziaj na dole wprowadzał pewien dysonans a główny motyw zdjęcia nie powinien
dotykać brzegu kadru (są wyjątki od tej reguły)
Jeżeli będziesz używał PS to polecam lekturę "Księgi kanałów" Scott'a Kelby, poznasz podstawy edycji i parę fajnych trików :)
tu jeszcze znalazłem szersze ujęcie plaży
142Załącznik 97496
zawodowiec na zawodach sportowych - sądząc po rozmiarach sprzetu
143Załącznik 97582
Tez te winogrona mi zasmakowaly,i tak je bym lakomczuchom przedstawial.Załącznik 97583Załącznik 97584Tak obok Twego abys klikaniem wylapal roznice.
Tylko na liscie nie zwracaj uwagi.Znalazly sie nie na tej warstwie co powinny.
Oooo :)
podoba mi się wątek, będę zaglądał.
może coś wiecej napiszesz o samej obróbce , chyba że to tajemnica zawodowa...
---------- Post dodany o 22:35 ---------- Poprzedni post był o 22:34 ----------
bardzo mi miło:grin: . postaram się nie zawodzic.
---------- Post dodany o 22:36 ---------- Poprzedni post był o 22:35 ----------
jak w życiu...