Odp: Fotografie ze szlaków i nie tylko
Zgadzam się z Tobą, że warto, ale nie zawsze uważam, że jest to konieczne. Ja właściwie nie bawię się w przesadnie skomplikowaną obróbkę zdjęć. Nie bawię się maskami, warstwami. Takie zabawy robię tylko od czasu do czasu. Szkoda mi na to czasu, a i nie mam go za wiele. Może faktycznie gdyby przysiąść przy tych zdjęciach to wyszło by to gładziej. Ale postanowiłem tak a nie inaczej je pokazać. Oczywiście każdy oglądający może wyrazić swoje zdanie. Często dzięki temu znajduje się błędy i niedociągnięcia w swoich zdjęciach.Tak naprawdę to sporo roboty miałem by te promyki światła wyciągnąć bo trafiłem na nie w momencie kiedy już zanikały i by zrobić te dwa zdjęcia miałem na każde kilka sekund. Kumpel który szedł ze mną wtedy nie zdążył, bo szedł kilka metrów za mną. Może zimą kiedy będę miał więcej czasu postaram się by niektóre ze zdjęć dopieścić. Wtedy obiecuję poprawione pokazać ponownie do ocenienia.
Bliskie memu sercu podejście do szumów i obróbki ;) Miło że człowiek nie jest sam ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Bliskie memu sercu podejście do szumów i obróbki ;) Miło że człowiek nie jest sam ;)
Człowiek nigdy nie jest sam, chyba, że z własnego wyboru.
Serdecznie pozdrawiam.
fajnie, ja też się cieszę :cool:
Urzekły mnie twoje "zamglone "kadry,cieszę się że znalazłem ten wątek.
Będę częściej wpadał:grin:
Fajny wątek, lubię tu zaglądać. Pozdrawiam
dzięki, czekam znów na mgły...
2 załącznik(ów)
dam jak tylko będą nowe, nie chcę za dużo z innego sprzętu niż Olek zdjęć wrzucać.
dam na razie jedno z niedawnego wschodu, zastanawiam, zrobione nieco wcześniej i bardziej centralny kadr. Dla porównania poprzednie też dodam. Tym razem jednak wywołane w innym programie niż LR4 i jest to OV 2, potem niewielka korekta w LR4. Męczę te zdjęcia ponieważ jedno z nich idzie do druku i na ścianę.
Y30. ( i Y25 z 17 str wątku)
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
dam jak tylko będą nowe, nie chcę za dużo z innego sprzętu niż Olek zdjęć wrzucać.
dam na razie jedno z niedawnego wschodu, zastanawiam, zrobione nieco wcześniej i bardziej centralny kadr. Dla porównania poprzednie też dodam. Tym razem jednak wywołane w innym programie niż LR4 i jest to OV 2, potem niewielka korekta w LR4. Męczę te zdjęcia ponieważ jedno z nich idzie do druku i na ścianę.
Y30. ( i Y25 z 17 str wątku)
Ładne, jest na czym oko zawiesić.