no banding pikny. ale to zmiksowane 2 niekorzystne warunki czyli max iso + zimne swiatlo.
Wersja do druku
no banding pikny. ale to zmiksowane 2 niekorzystne warunki czyli max iso + zimne swiatlo.
A mimo tego D7000 dał radę. Gdzieś na forum był wątek o postępie w aparatach/matrycach -jak widać postęp jakiś jednak jest ;-)
Rafale, a jak byś porównał D7000 do D300s. Chodzi mi o ogólne wrażenia pod względem ISO, AF, ergonomii?
Ostatnio czytałem test D7000 w DFV i napisali tam, że D300s wypadał lepiej pod względem czułości.
ISO wypada lepiej:
-1600 troszkę lepiej
-3200 wyraźnie lepiej
-6400 znacznie lepiej
-12800 i 25600 nie ma co porównywać, bo D300s leży i kwiczy
Panom z DVF chyba się aparaty pomyliły :-)
Co do AF, to ciężko powiedzieć, bo niestety mój D7k ma AF uwalony (zresztą w tej chwili jest właśnie z tego powodu w serwisie), i trafia idealnie na małą odległość.
Dlatego mogę powiedzieć, że jak fotografowałem coś oddalone nie dalej niż 2m ode mnie, to AF był bardzo szybki i celny. Nie widziałem różnic w działaniu AF pomiędzy D300s a D7k w takim przypadku. Także przy słabszym świetle.
Jednak prawdziwy test zrobię dopiero jak mój D7k wróci naprawiony z serwisu ;-)
Tak, oczywiście na korzyść D7000 :-)
Uchwyt jest mały, moja dłoń jest dosyć duża i niestety wygodne to dla mnie nie jest. Miejsca na palce jest minimalnie mniej niż w D90.
W wolnej chwili wstawię jakieś sample :-)
Ja sie moge wypowiedziec w kwestii ergonomi...
Dla mnie d300s zmiazdzyl d7k, d700, i wiele innych puszek, jednak do e3 tez mu nieco brakuje:)
Chociaz de trzysetce jest najblizej ergonomia do eczy, ale ja mam dziwne grabie, bo dlugie paluchy posiadam:)
Ja wybralem d300s bo i uszczelniany jest tyz:)
pozdro
EDIT: z gripem jest znacznie lepiej, wczoraj przylazl i juz coraz blizej mu do etrojki:)
D7000 tez jest chyba uszczelniony
nyny, ale D300s i D700 to właściwie ta sama obudowa (różnica w wadze i "nadbudówce") ;-)
A jak już piszemy o uchwycie ciągle, to przyznam z ręką na sercu, że tak wygodnego jak w E-1, nie miałem okazji w innych aparatach poczuć.