Tak masz rację że to Orla (od strony Krzyżnej). Też jeszcze się szlakiem tym nie przeszedłem - przechodziliśmy tylko przez przełęcz Krzyżne i postanowiłem spróbować wykonać jakąś panoramkę :-)
Tu akurat poszczególne składowe zdjęcia robione "z ręki" (akurat w ten dzień jakoś mnie nie naszła chęć brania statywu, czego pożałowałem przy składaniu panoramki ;-), akurat w drodze na tą przełęcz nie uświadczy się żadnego łańcucha, drabinki czy też klamer) stąd też trochę aparat uciekł mi w poziomie i musiałem ciąć znaczną część góry i dołu (o dziwo pion udało się w zadowalającym stopniu utrzymać).
Ale powiem Ci, że moja 510 z kitami "zadowoli się" najtańszym i przy okazji mało zajmującym miejsca i mało ważącym statywem, stąd też nie było problemu aby brać statyw na łańcuchy (kwestia to dobrze zamocować go do plecaka, ewentualnie też włożyć do środka, zdarzyło mi się wejść z nim np. na przełęcz Kozią gdzie już zabezpieczeń w postaci łańcuchów jest sporo...). Inna sprawa że MZ do robienia panoramy nie jest potrzebny jakiś wysoki statyw - kwestia żeby można było obracać głowicą w poziomie :-)