Nr 68 (cz-b) bardzo interesujace. Ciekawa gra swiatla i cienia. Mrrroczne :)
A moze tak w kwadrat? ;-)
Thomasso
Wersja do druku
Nr 68 (cz-b) bardzo interesujace. Ciekawa gra swiatla i cienia. Mrrroczne :)
A moze tak w kwadrat? ;-)
Thomasso
Szybka architektura i spacerek można tak bardziej pamiątkowo potraktować. Kadry przez tę siatkę jakoś bardziej ze spacerniakiem się kojarzą. Kwiatki wiśni sympatyczne ale przydała by się wieksza głębia aby ostrością większą cześć kiści objąć. Kosciółek w Tworkach naktórym ładnie gra cień na wieży po wyprostowaniu fajny. Z wyjazdu do Koszelówki to 68 dobry kadr podobnie jak 72 z biedronką a zachodzik miły.
Dziękuje bardzo za miły komentarz. Biedronka pochodzi z płockiego zoo i była specjalnie do tego zdjęcia tresowana. Zamysł podzielenia zdjęcia na 4 części jak najbardziej przemyślany.
Tak, kadr fajny. Mam jednak zastrzeżenia do konwersji do BW. Za dużo smolistych czerni, pomost niewiele odcina się od wody. Może lepiej byłoby zostawić kolor?
Jeśli już BW, to tak dobrać konwersję, żeby pomost wyraźnie odcinał się od wody. Dół rozjaśnić natomiast górę można przyciemnić, "wyciągnąć" więcej chmur (może inna konwersja? :roll:).
MSZ biedronkowe najbardziej wpada w oko, zmienic kadrowanie i bedzie jeszcze lepiej:)
W tym roku modne będą kolory: czerwony, żółty i fiolet
Ładne ostatnie :) Choć nie wiem czy truskawa nie jest przeostrzona, 2 i 3 lepiej :grin:. W 3 zostawił bym jeszcze troszkę kwiatka po prawej, ucięty tak nienaturalnie.
Dzięki. Wszystkie fotki wyszły prosto z body i nic nie kombinowałem przy nich oprócz zmniejszenia rozdzielczości.
Słońce już coraz niżej miałem za sobą lub lekko z boku. Trudne miałem dojście do każdego obiektu i tak robiłem ledwo co widząc w wizjerze.
Hmmm nie wiem :roll: Jakoś tak banalnie, mało ciekawe kadry. Staraj się pokazać takie codzienne rzeczy jakoś ciekawiej:wink:
Wg mnie, wszystkie mają ten sam mankament- zbyt rozpraszające tło. Kwiatki lepiej wyglądają, jeżeli w tle nie ma nic co do nich nie należy. Lepiej polować na takie, które są daleko od innych liści, łodyg czy kwiatów i tło uda się rozmyć. Jeżeli nie, to trzeba polować na takie światło (albo tak oświetlić), żeby tło było wyraźnie ciemniejsze lub wręcz czarne.
Pozwoliłem sobie wykonać nieudolną symulację tego o czym mówię- przyciemnione i rozmyte tło.
Oczywiście, nie musisz się ze mną zgadzać :)