voovoo. wiem, wiem, nie jasno mi się napisało, chodzi o to, że jak bym nie miał wyboru i miał inne mocowanie bagnetu niz 4/3, to wtedy można myśleć o takiej sigmie, a tak to tylko zuiko. :)
Wersja do druku
voovoo. wiem, wiem, nie jasno mi się napisało, chodzi o to, że jak bym nie miał wyboru i miał inne mocowanie bagnetu niz 4/3, to wtedy można myśleć o takiej sigmie, a tak to tylko zuiko. :)
Dla mnie tez ;) Mimo Sigmy 30mm, Zuiko to Zuiko :)Cytat:
Zamieszczone przez blady
Poważnie? ;)
Marzyciel. No chyba, ze masz na mysli karpia.Cytat:
Zamieszczone przez blady
Nie wiem dlaczego nie ma byc na odwrót, teściowa z karpiem na balkonie a Ty wewnątrz mieszkania :D
Lepiej nie bo karp moze zmarznąć. Chyba, ze teściowa go przytuli?Cytat:
Zamieszczone przez kisi
fajny ot, prawda?
Willow, cyknąłeś nam jakieś wglądówki z ZD50+E-3? :)
bo my tu już całkiem na kwestie tesciowe zeszliśmy, a za chwilę okaże się, że najlepiej robić zdjęcie przy pomocy ZD50 jak teściowa jest za balkonem, a karp na stole.... ;)
Wybrałem się ostatnio do sklepu obmacać E3. Zabrałem swoje obiektywy, bo nie wiedziałem czy będzie tam coś poza kitem.
50mm f/2 to z E3 ZUPEŁNIE INNE SZKŁO. Znika ślamazarność, niepewność, jeżdżenie po całym zakresie. Z E500 nie byłem zachwycony pięćdziesiątką. Ostra - owszem, makro - owszem, jasna - owszem, ale ten AF.
Podpięłem pod E3 bo słyszałem że może być lepiej. Ale jest DUŻO lepiej. Nie jeździ po całym zakresie, całkiem szybko łapie ostrość (może nie tak jak 14-54 bo temu przypiętemu do E3 już nic nie brakuje, nawet SWD niepotrzebne), szkiełko nabrało pewności siebie. Łapiemy makro - raz i jest, zmnieniamy obiekt na coś odległego - raz i jest. A z E500 przejechałby się kilka razy po całym zakresie w takiej sytuacji.
Nie wiem jak jest z E410 i E510, ale E3 upgraduje pięćdziesiątkę na zupełnie nowe szkiełko. Podobnie 40-150 nabiera wigoru z nowym body.
Żeby tylko E3 był tańszy...
Z E3 znika pojęcie "szkło ma wolny AF".
Niestety 50/f2 z 510 zachowuje się tak jak opisałeś że zachowuje się z 500. Swoją 50 testowałem w Łodzi z E3 i też "ozdrowiała".Cytat:
Zamieszczone przez Piotr_0602
14-54 z E-510 nagrało krzepy również z ZD35 już tak wesoło nie jest ale to zupełnie inne szkło.Cytat:
Zamieszczone przez Sagarmatha